Για τη νόσο του Alzheimer και τη γεροντική κατάθλιψη, στο 6ο ΚΑΠΗ των Τρικάλων ο Δρ. Χρίστος Λιάπης.

O Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης, θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το 6ο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Τρικάλων,

0 292

O Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης, θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το 6ο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Τρικάλων,

O Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης, θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το 6ο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Τρικάλων, την προσεχή Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 στις 11:00 πμ, στον χώρο του 6ου ΚΑΠΗ, στα Τρίκαλα, οδός Καλαμπάκας 28, με θέμα «Πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου του Alzheimer και της κατάθλιψης στην τρίτη ηλικία»

Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικά: “Ευχαριστώ όλους τους Εθελοντές των Τρικάλων, για την τόσο τιμητική πρόσκληση προς το πρόσωπό μου και για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία ενημέρωσης των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας, που μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι χρήσιμος στους Τρικαλινούς και τις Τρικαλινές, ενημερώνοντας το κοινό για τη νόσο του Αlzheimer και τη γεροντική κατάθλιψη, όπως ακριβώς είχαμε κάνει και το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του ΚΑΠΗ Καλαμπάκας.

Πρόληψη, φροντίδα και τιμή για αυτό το ευαίσθητο, συνάμα δε και πάντοτε πολύτιμο, ηλικιακό κομμάτι της κοινωνίας μας. Για τους γέροντες και τις γερόντισσές μας που οι εμπειρίες της ζωής τους και οι παρακαταθήκες τους αποτελούν πολύτιμα εφόδια αξιακής θωράκισης της κοινωνίας μας απέναντι στα δεινά της κρίσης.

Αυτές τις εμπειρίες και τα πνευματικά τους προικίσματα, καλούμαστε να διαφυλάξουμε από την “αρρώστια της μνήμης” και από την “αρρώστια της θλίψης”, ως γιατροί, ως εθελοντές, ως υπεύθυνοι πολίτες, ως γιοί, ως ανηψιοί, ως εγγονοί και κυρίως ως κοινωνικές μονάδες χρήσιμες και ευγνωμονούσες προς τους απόμαχους της ζωής, τους οποίους οφείλουμε να διατηρούμε, στο μέτρο του δυνατού, υγιείς, ευτυχείς και αειθαλείς, προάγοντας την ποιότητα της ζωής τους”.

Σύντομο Βιογραφικό του ομιλητή:

Ο Δρ. Χρίστος Χ. Λιάπης ΜD, MSc, PhD, αποφοίτησε το 2003 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε το Αγροτικό του στα ορεινά χωριά της Καλαμπάκας και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας των Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην ομαδική ψυχοθεραπεία στο Νοσοκομείο των Βετεράνων του Αμερικανικού Στρατού, Veteran Affairs Hospital στο Ann Arbor του Michigan. Ειναι κάτοχος και δευτέρου Μεταπτυχιακού Διπλώματος, στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συμμετείχε στις δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου στην Αφρική.

Εκπαιδεύτηκε στην Ά Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου Αθηνών και ειδικεύτηκε περαιτέρω στις Συναισθηματικές Διαταραχές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης των Η.Π.Α. Εργάζεται ως Ψυχίατρος στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς ” Άγιοι Ανάργυροι” και προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Συντονιστής στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας. Έχει εκπαιδευτεί σε ψυχαναλυτικού και γνωσιακού προσανατολισμού ψυχοθεραπείες και ειναι Διδάκτωρ Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εχει πολλές συμμετοχές και ανακοινώσεις σε διεθνή και ελληνικά Ψυχιατρικά και Ιατρικά Συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων του σε περιοδικά και βιβλία του κλάδου του.

Διηγήματα, δοκίμια και ποιήματά του έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Παγκόσμιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς. Παράλληλα με το κλινικό και ερευνητικό του έργο αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και εμφανίζεται στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έφεδρος Ανθυπολοχαγός και ο ίδιος, είναι εγγονός του Ήρωα του Ελληνοαλβανικού Έπους, Εφέδρου Υπολοχαγού Δημητρίου Ζιώγα, το όνομα του οποίου φέρει τιμητικώς το Στρατόπεδο της Καλαμπάκας και γιος του αποστράτου Αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας Χρυσοστόμου Λιάπη και της Φρειδερίκης Λιάπη-Ζιώγα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.