Γεραπετρίτης: Άνοιγμα σχολείων στις 12 Απριλίου – Από αρχές Μαΐου μετακινήσεις από νομό σε νομό

0 866

Την εκτίμηση ότι τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, θα ανοίξουν τα σχολεία έκανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. «Νομίζω τη Δευτέρα θα ανοίξουν τα σχολεία. Η προδιάθεσή μας είναι να ανοίξει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τα δημοτικά σχολεία έχουν μείνει ανοιχτά περισσότερο διάστημα» επαναλαμβάνοντας ότι «η διάθεση της κυβέρνησης είναι βεβαίως η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρωτίστως τα λύκεια» πρόσθεσε. Μιλώντας για το άνοιγμα των σχολείων ο Γιώργος Γεραπετρίτης πρόσθεσε ότι «η επιτροπή έχει συζητήσει εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν self test». Συγκεκριμένα για τα self test είπε ακόμη ότι «αυτά ήρθαν στη χώρα μας, εκτιμούμε ότι έως αργότερα μεθαύριο θα έχουν τα φαρμακεία των αστικών κέντρων και μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία όλης της χώρας».

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις εκτός νομού, σημείωσε ότι η πιθανότητα να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε το Πάσχα στα χωριά μας θα είναι μια μεγάλη ανάσα. «Καλώς εχόντων των πραγμάτων, εάν δεν έχουμε κάποια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα, όχι σε περιοχές όμως που θα είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες. Το λογικό είναι περιοχές που βρίσκονται στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο, να είναι σχετικώς προσβάσιμες», υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε ότι είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουμε να έχουμε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης, γι’ αυτό και οι μετακινήσεις στα χωριά θα είναι μια σημαντική ανάσα για τους πολίτες.

Σκέρτσος: Από αρχές Μαΐου μετακινήσεις από νομό σε νομό

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι τοποθετήσεις του Ακη Σκέρτσου, με τα δύο υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη να «δείχνουν» την πρόθεση της κυβέρνησης για ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση των υφιστάμενων μέτρων. Αναφερόμενος στην μετακίνηση εκτός νομού, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, τόνισε ότι θα απελευθερωθούν τον Μάιο. Πάντως, ο κ. Σκέρτσος δεν έδωσε σαφή απάντηση για το αν θα μπορέσουμε, τελικά, να κάνουμε Πάσχα στο χωριό εν αντιθέσει με τον κ. Γεραπετρίτη που ήταν πιο «θερμός» σ’ αυτό το ενδεχόμενο. «Ο σχεδιασμός είναι αρχές Μαΐου να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για το Πάσχα όμως δεν μπορώ να σας πω ακόμα, είναι νωρίς. Ας περάσουν πρώτα αυτές οι εβδομάδες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος στο MEGA.

ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.