Γεωργιάδης: Πιθανή η επιστροφή των SMS εάν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα

0 314

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει η αποστολή SMS για την έξοδο από το σπίτι ως μέτρο αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μπορεί να επιστρέψουν τα sms αν δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών, αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής-μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών- ο ιός θα υποχωρήσει».

Ο κύριος Γεωργιάδης υπογράμμισε τη σημασία της χρήσης μάσκας καθώς όπως είπε, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν, επεσήμανε δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία. Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ στα σύνορα, τόνισε: «Το στατιστικό δείγμα που έχουμε από τα τεστ στα αεροδρόμια είναι ότι η τάση δεν είναι μεγάλη. Δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που μας ανησυχούν, τα εγχώρια είναι αυτά που μας ανησυχούν».

ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.