Γεωργαντάς για σχολική κάρτα: Θα ισχύει για είσοδο σε εστίαση και μαγαζιά

0 374

Μετά το αλαλούμ που παρατηρήθηκε με παιδιά να μην μπορούν να ακολουθήσουν τους γονείς τους σε μαγαζιά, εστιατόρια και καφέ γιατί είχαν και… δεν είχαν self test, η κυβέρνηση φέρνει αλλαγή ώστε η σχολική κάρτα να είναι… εισιτήριο εισόδου παντού!

Το προανήγγειλε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Κάθε εβδομάδα, όταν οι μαθητές κάνουν τα self test για το σχολείο, το αποτέλεσμα καταχωρείται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και «εκδίδεται» η σχολική κάρτα. Με αυτή θα μπορούν τα παιδιά να μπαίνουν σε χώρους εστίασης και στα μαγαζιά, όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Από το περασμένο Σάββατο (06.11.2021) όταν τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών στα μαγαζιά και την εστίαση, υπήρξε μπέρδεμα με τα παιδιά. Βάσει των όσων ανακοινώθηκαν, τα ανεμβολίαστα παιδιά έως 18 ετών θα μπορούν να μπαίνουν σε εστιατόρια, καφέ και μαγαζιά με self test.

Τα παιδιά έχουν τη σχολική κάρτα, στην οποία δηλώνονται τα τεστ για το σχολείο. Αλλά γονείς ανέφεραν πως δεν έγινε δεκτή από καταστηματάρχες και δημιουργήθηκε αλαλούμ, με τα παιδιά να… μένουν εκτός.

Το ζήτημα αυτό θα λυθεί άμεσα δεσμεύτηκε ο Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας το πρωί της Τρίτης (08.11.2021) στον ΑΝΤ1.

«Αυτό που βεβαιώνεται στη σχολική κάρτα είναι μέσα από την εφαρμογή του self test, δηλαδή ουσιαστικά βεβαιώνεται ότι το παιδί έχει υποστεί τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, ο οποίος προβλέπεται. Επειδή αναγράφεται όμως σχολική κάρτα απασχολεί ορισμένους επαγγελματίες. Τα παιδιά για να πηγαίνουν στο σχολείο πρέπει να κάνουν δυο self test, ενώ για επιπλέον δραστηριότητες τα σαββατοκύριακα θα πρέπει να κάνουν ακόμη ένα. Θα βρούμε τον τρόπο με αρμόδια υπουργεία να υπάρξει εκείνη η ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειάζεται να υποστούν κι άλλο self test. Η σχολική κάρτα αποδεικνύει ότι ο μαθητής έκανε self test, μπορεί ένας καταστηματάρχης κι έτσι όπως είναι να το δεχτεί. Σε κάθε περίπτωση για να μην υπάρχει παρερμηνεία, θα δοθούν διευκρινίσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα», τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.