Φυλακές Τρικάλων – Απεργία πείνας

Κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων άρχισαν απεργία πείνας, ύστερα από δυο εβδομάδες αποχής από το συσσίτιο.

0 190

Κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων άρχισαν απεργία πείνας, ύστερα από δυο εβδομάδες αποχής από το συσσίτιο. Κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων άρχισαν απεργία πείνας, ύστερα από δυο εβδομάδες αποχής από το συσσίτιο. Αίτημά τους είναι να σταματήσει η αυθαιρεσία στη χορήγηση αδειών, αφού άδειες που δίνονταν κανονικά δε δίνονται πλέον χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και οι απορριπτικές αποφάσεις (που αφορούν το 97% των αιτήσεων) τείνουν να γίνουν θεσμός.

Επίσης, ζητούν να εγκρίνονται οι υφ’ όρων απολύσεις και να απομακρυνθεί ο κοινωνικός λειτουργός της φυλακής, που ενώ θεσμικός του ρόλος είναι να υπερασπίζεται τους κρατουμένους, συμπεριφέρεται ως σωφρονιστικός υπάλληλος.Αίτημά τους είναι να σταματήσει η αυθαιρεσία στη χορήγηση αδειών, αφού άδειες που δίνονταν κανονικά δε δίνονται πλέον χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και οι απορριπτικές αποφάσεις (που αφορούν το 97% των αιτήσεων) τείνουν να γίνουν θεσμός.

Επίσης, ζητούν να εγκρίνονται οι υφ’ όρων απολύσεις και να απομακρυνθεί ο κοινωνικός λειτουργός της φυλακής, που ενώ θεσμικός του ρόλος είναι να υπερασπίζεται τους κρατουμένους, συμπεριφέρεται ως σωφρονιστικός υπάλληλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.