Φθινοπωριάζει την Κυριακή με ισχυρές βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

0 438

Κυριακή 5-9-2021
Καιρός: Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές με πιθανές χαλαζοπτώσεις στα νησιά του Ιονίου, σταδιακά στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και τη δυτική Πελοπόννησο. Ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα.

Άνεμοι: Στο Ιόνιο Ανατολικοί 4-6, στο Αιγαίο Βοριάδες 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες: στα βόρεια ηπειρωτικά από 9 έως 24, στο Ιόνιο, στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 15 έως 27, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά, από το μεσημέρι τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι Νοτιοανατολικοί 3-4 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.

Στην Αττική ηλιοφάνεια με συννεφιά, το απόγευμα πιθανές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί 4-5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς.

Δευτέρα 6-9-2021
Συννεφιά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τη Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι-απόγευμα σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-6, στο Αιγαίο 6-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή ακόμα πτώση με τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά τους 25-27 βαθμούς και στα νησιά τους 27-29 βαθμούς.

Τρίτη 7-9-2021
Ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση με συννεφιά και τοπικές βροχές οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-6 Μποφόρ, στο Αιγαίο 7-9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα με μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά τους 24-26 και στα νησιά τους 26-28 βαθμούς.

Μιχάλης Σιούτας – Μετεωρολόγος

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.