Φώτης Καψάλης: Ο 31χρονος Οιχαλιώτης που διεκδικεί επάξια μια θέση στο Κοινοβούλιο με το Βολτ Ελλάδας

0 986

«Με την ενεργοποίηση των προοδευτικών πολιτών της χώρας μας μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή, σύγχρονη και πρωταγωνίστρια των εξελίξεων. Να έχουμε ένα κράτος κοσμικό καιευέλικτο, αρωγό και όχι  μόνο καθημερινό εμπόδιο. Να τολμήσουμε μεταρρυθμίσεις που θυσιάστηκαν στο βωμό της ψηφοθηρίας και του λαϊκισμού, να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που μονίμως φορτώνονται στις επόμενες γενιές.».

Τα παραπάνω αποτελούν μερικούς από τους στόχους που θέτει ο Φώτης Καψάλης, υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων, με το κόμμα  Βολτ Ελλάδας, ισότιμο μέλος του Volt Europa, του μεγάλου κινήματος Ευρωπαίων πολιτών για μια ομόσπονδη, ισχυρή και δίκαιη Ευρώπη.

Ο 31χρονος νέος έλκει την καταγωγή του από την Οιχαλία και ρίχνεται με όραμα και ιδέες στην μάχη των εθνικών εκλογών με το Βολτ Ελλάδας μέσω της συμμαχίας «Πράσινο & Μωβ» με στόχο την κατάκτηση μιας βουλευτικής έδρας στο νομό Τρικάλων.

Έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και Εξωτερικές Σχέσεις ΕΕ (με επίκεντρο τη δυναμική ΕΕ-Ρωσίας) στο Πανεπιστήμιο του Κεντ. Μετά τις σπουδές του, εργάστηκε στο τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ολλανδικής Πρεσβείας στα Σκόπια, και έτυχε μάλιστα να βρίσκεται εκεί κατά την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών. Το ενδιαφέρον του για την πολιτική και τη νομοθεσία τον οδήγησε στις Βρυξέλλες, όπου εργάστηκε τα τελευταία 4 χρόνια ως σύμβουλος σε θέματα ΕΕ, εστιάζοντας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (βιώσιμη χρηματοδότηση, καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ψηφιακές πληρωμές) και στον ψηφιακό μετασχηματισμό (ψηφιακή ταυτότητα ΕΕ, Τεχνητή Νοημοσύνη και κοινή χρήση δεδομένων). Παράλληλα ετοιμάζεται να αναλάβει και την οικογενειακή επιχείρηση, η οποία βρίσκεται στο Άλκμααρ (NL), καθώς και μια δεύτερης στα Τρίκαλα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι προχωρά και σε ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα που έχει σχέση με ελληνικά κρασιά στην Ολλανδία.

Ο ίδιος είναι επίσης ενεργός στο Βολτ Ολλανδίας και συνεισφέρει στο κόμμα ως Policy Shaper στο Volt Europa (κεντρική οργάνωση του Βολτ στο Ευρωπαϊκό επίπεδο) εστιάζοντας στην Ευρωπαϊκή Ενιαία Αγορά και στον Παγκόσμιο Ανταγωνισμό. Οι θέσεις που καταγράφει αναμένεται να εγκριθούν από τα μέλη και να αποτελέσουν τις επίσημες πολιτικές του κόμματος.

«Οραματιζόμαστε ένα κράτος που θα προστατεύει τους αδύναμους, θα προασπίζεται τα δίκαια συμφέροντα των εργαζομένων και θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους. Ένα κράτος που θα λειτουργεί σαν δίκαιος ρυθμιστής της εσωτερικής αγοράς και θεματοφύλακας μιας οικονομίας ανοιχτής στην πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομίαΔεν απαιτούμε απλώς την ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας αλλά την ελαχιστοποίησή της.», αναφέρει ο Φώτης Καψάλης.

Βολτ Ελλάδας

Το Βολτ Ελλάδας είναι το ελληνικό κόμμα-μέλος του κινήματος Volt Europa που στοχεύει σε μια Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δημοκρατική, ισότιμη και δίκαιη για όλους τους πολίτες της. Έχει χαρακτήρα προοδευτικό, πραγματιστικό και πανευρωπαϊκό, όπως ορίζεται στα ιδρυτικά κείμενα του Volt Europa.

Το Βολτ κινείται με γνώμονα την κοινή λογική, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Είναι κόμμα πολυσυλλεκτικό, που δεσμεύεται πολιτικά από καταγεγραμμένες, συμφωνημένες και ψηφισμένες αρχές. Αξιοποιεί ιδέες του σύγχρονου κοινωνικού φιλελευθερισμού, της πράσινης οικολογίας, της σοσιαλδημοκρατίας και του μεταρρυθμιστικού κέντρου. Επιλέγει να μην παγιδευτεί σε ταμπέλες και εστιάζει στην ουσία. Προτείνει λύσεις που αποδίδουν στην πράξη.

  • Στο ατομικό πεδίο υποστηρίζουμε την πλήρη ελευθερία του ατόμου, το δικαίωμά του στην αυτοπραγμάτωση, στην εργασία, στην ιδιοκτησία, στην έκφραση, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο δημόσιο χώρο και στο φυσικό περιβάλλον.
  • Στο συλλογικό πεδίο υποστηρίζουμε την κοινωνική και διαγενεακή δικαιοσύνη, την ισότητα, την αλληλεγγύη και την αειφόρο ανάπτυξη.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr