Φωτιά σε βιομηχανία ανακύκλωσης ελαστικών στη Λάρισα – Δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη φωτιά σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας ανακύκλωσης ελαστικών, επισημαίνει τα εξής:

0 243

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη φωτιά σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας ανακύκλωσης ελαστικών, επισημαίνει τα εξής:

fire larisa 20160621 170325Η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη φωτιά σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας ανακύκλωσης ελαστικών, επισημαίνει τα εξής:

Το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιουνίου 2016 ξέσπασε πυρκαγιά σε έκταση 32 στρεμμάτων σε εγκαταστάσεις βιομηχανίας ανακύκλωσης ελαστικών, στο ύψος του 8ου χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Πλατυκάμπου. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας καθώς και μηχανήματα της Περιφερείας Θεσσαλίας τα οποία πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν επικάλυψη με χώμα των καιόμενων ελαστικών. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς η Πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργεί έρευνα, σύμφωνα όμως με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά διαδόθηκε από καύση σιτοκαλαμιών σε παρακείμενο οικόπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας η συγκεκριμένη βιομηχανία διέθετε όλες τις απαιτούμενες άδειες (άδεια λειτουργίας, πιστοποιητικό ενεργειακής πυροπροστασίας, έγκριση περιβαλλοντικών όρων). Παράλληλα σύμφωνα με τις μετρήσεις συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 από την σταθμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η μέση τιμή καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο κέντρο της Λάρισας ήταν στα 18 μg/m3 με μέγιστη τιμή τα 35 μg/m3 και ελάχιστη τα 10 μg/m3. Σημειώνεται ότι η εκ του νόμου μέση εικοσιτετράωρη τιμή συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10 για τη λήψη έκτακτων μέτρων είναι τα 51 μg/m3.

Σε κάθε περίπτωση οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται σε επιφυλακή έτσι ώστε εάν υπάρχει ανάγκη να προβεί στις αντίστοιχες ενέργειες.

Οι Photos ( Kalabakacity.gr) από τους καπνούς που κάλυψαν τον ουρανό της Λάρισας την Τρίτη το απόγευμα.

fire larisa 20160621 170450

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.