Φωτεινή Τσαραπατσάνη: Βαδίζοντας προς την κάλπη…

0 584

Φωτεινή Τσαραπατσάνη – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Λευτέρη Αβραμόπουλο

Ζούμε σε μια πρωτόγνωρη εποχή όπου έχουν ανατραπεί δεδομένα δεκαετιών. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή φυσική καταστροφή που αλλάζει ριζικά  τους σχεδιασμούς και τις προτεραιότητες του τόπου.

Παράλληλα βομβαρδιζόμαστε με νέες ιδέες και τάσεις που κλονίζουν πολλές πατροπαράδοτες σταθερές. Πολλοί μιλούν για εποχή δυστοπίας.

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή θεώρησα ότι  είναι επιτακτική ανάγκη το εγώ να γίνει εμείς και να υπάρξει άμεση δραστηριοποίηση όλων των δημοτών του Δήμου Μετεώρων ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί. Σε αυτό το εγχείρημα δεν περισσεύει κανείς.

Αποφάσισα λοιπόν, να ενώσω τις μικρές μου δυνάμεις με τις δυνάμεις των συνυποψήφιων μου υπό τη σκέπη του υποψήφιου Δημάρχου Λευτέρη  Αβραμόπουλου επειδή με εξέφραζαν σε μεγάλο βαθμό  οι απόψεις και το όραμα του για το Δήμο.

Να θυμίσω ότι ο άνθρωπος ως μονάδα είναι από τη φύση πολύ αδύναμος και ατελής. Για αυτό έχει ενστικτωδώς την τάση της κοινωνικοποίησης, για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και τις προκλήσεις του φυσικού του περιβάλλοντος. Μια τέτοια μορφή κοινωνικοποίησης  είναι ο Δήμος.

Ο Δήμος δεν είναι ένας νεκρός όρος που βρίσκεται θαμμένος σε κάποιο σκονισμένο λεξικό μιας ξεχασμένης βιβλιοθήκης. Πρόκειται για έναν σύνθετο οργανισμό που απαρτίζεται από κατοίκους  που μοιράζονται έναν κοινό χώρο διαβίωσης, εργασίας και δραστηριοτήτων. Η αξία της δημοτικής κοινότητας εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους:

Κοινωνική Συνοχή: Συμβάλλει στη δημιουργία δεσμών μεταξύ των κατοίκων προωθώντας την αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή και την αίσθηση ασφάλειας.

Πολιτισμική Ταυτότητα: Εμπλουτίζει την πολιτισμική ταυτότητα και διευκολύνει την καλύτερη διατήρηση και διάσωση ηθών και εθίμων

Εκπαίδευση και Παιδεία: Υποστηρίζει την εκπαίδευση μέσω των τοπικών σχολείων και προγραμμάτων εκπαίδευσης. Αυτό ενισχύει την εκπαίδευση των νέων γενεών και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Οικονομική Ανάπτυξη: Ενθαρρύνει την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη επιχειρήσεων, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την οικονομική ευημερία των κατοίκων.

Περιβαλλοντική Προστασία: Οι τοπικές κοινότητες μπορούν να συνεργαστούν για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, την ανακύκλωση και την προστασία των πράσινων χώρων και των  υδάτινων πόρων.

Πολιτική Συμμετοχή: Οι κάτοικοι μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμμετάσχουν στην λήψη αποφάσεων για τις τοπικές υποθέσεις μέσω των δημοτικών συμβουλίων και διαβουλεύσεων.

Ανθρώπινο Δίκτυο: Δημιουργεί ένα ανθρώπινο δίκτυο που προσφέρει υποστήριξη σε περιπτώσεις ανάγκης, όπως φυσικές καταστροφές ή ανθρώπινες κρίσεις.

 

Συνοψίζοντας γίνεται κατανοητό ότι ο Δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός που απαρτίζεται από χιλιάδες κύτταρα, δηλαδή όλους εμάς , τους δημότες. Στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές έχοντας υπόψη τα παραπάνω, καλούμαστε να επιλέξουμε τους καταλληλότερους βάσει των προγραμμάτων τους και όχι βάσει των προτύπων του life style. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα, αλλά αυτό δεν πρέπει να σημαίνει αντιπαλότητα, αλλά μια καλή ευκαιρία να γεφυρώσουμε τις όποιες μικρές ή μεγάλες διαφορές μας, καταθέτοντας την τεκμηριωμένη γνώμη μας και όχι να καταφεύγουμε σε  καφενειακούς  χαρακτηρισμούς  που δεν έχουν να κάνουν με την ουσία, δηλ. τον τρόπο που πρέπει να διοικηθεί ο Δήμος και δεν τιμούν αυτόν που τους χρησιμοποιεί.  

Πρόσφατα η Φύση μας έδωσε ένα μεγάλο μάθημα. Μας θύμισε πόσο μικροί και αδύναμοι είμαστε μπροστά στη μανία της , η οποία ξεσπά με την ίδια ορμή σε όλους χωρίς καμία εξαίρεση. Με ταπεινότητα και γόνιμο διάλογο ας πορευτούμε μέχρι την κάλπη έχοντας ως κοινό στόχο την καλυτέρευση της ζωής μας και του τόπου μας.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr