Φορολογικές δηλώσεις 2021: Άνοιξε το Taxisnet

0 266

Άνοιξε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 27/5/2021 το Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Ο φόρος εισοδήματος θα πληρωθεί σε 8 δόσεις με τη διορία να είναι έως τις 28 Ιουλίου. Ωστόσο, εμπορόθεσμες θα θεωρούνται και όσες υποβληθούν έως τις 27 Αυγούστου, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να πληρωθεί διπλή δόση τον Αύγουστο, δηλαδή και του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Οδηγίες για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων 2021

– Επιλέγω το έτος για το οποίο επιθυμώ την υποβολή δήλωσης

– Επιβεβαιώνω τα προσωπικά μου στοιχεία (ΑΜΚΑ, Ημ.Γέννησης, Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.)

– Συμπληρώνω τα έντυπα Ε2 και Ε3 εφόσον υπάρχει υποχρέωση. Η σύζυγος υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης

– Συμπληρώνω το έντυπο Ε1. Σχετικά μηνύματα καθοδηγούν τον χρήστη και τον ενημερώνουν για τυχόν ανάγκη ελέγχου της υποβληθείσας δήλωσης από τη Δ.Ο.Υ.

– Ενημερώνομαι για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης

– Υποβάλω τη δήλωση

– Εκτυπώνω τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Μέχρι πότε είναι η προθεσμία υποβολής

Ο φόρος εισοδήματος των φυσικών και νομικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 αναμένεται να καταβληθεί σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Η παροχή έκπτωσης 3% για τα φυσικά πρόσωπα θα δίνεται εφόσον η δήλωση φορολογίας εισοδήματος θα υποβληθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου 2021 και ο οφειλόμενος φόρος που προκύπτει από αυτή καταβληθεί εφάπαξ μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021.

Η υποβολή της δήλωσης φυσικών και νομικών προσώπων, όπως εξήγησε ο υπουργός, θα γίνεται εμπρόθεσμα μέχρι τις 27 Αυγούστου 2021, με την καταβολή όμως και των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις

–        Η καταβολή του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε 8 δόσεις

Η έκπτωση φόρου 3% θα δοθεί μόνο σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησής του έως τις 30 Ιουλίου

– Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 δόσεις

– Εξαιρούνται από τα τεκμήρια διαβίωσης οι πληττόμενοι εφόσον σε ένα από τα δύο προηγούμενα φορολογικά έτη δεν είχαν φορολογηθεί βάσει τεκμηρίων

– Απαλλάσσονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων μόνο με κοινοποίηση εξώδικου

– Ακυρώνεται ο φόρος 22% για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία

– Ακυρώνεται ο φόρος 22% σε όσους είναι ηλικίας άνω των 60 ετών

– Το 22% μειώνεται στο 11% για όσους έχουν καλύψει με ηλεκτρονικές συναλλαγές τουλάχιστον το 20% του εισοδήματος αλλά λιγότερο από το 30%

– Αν η δήλωση υποβληθεί τέλος Αυγούστου ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε 7 δόσεις, από τον Αύγουστο έως τον Φεβρουάριο του 2022. Οι δύο πρώτες δόσεις πρέπει να δοθούν ταυτόχρονα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.