Φονικός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία

 

Στο νοσοκομείο στο Ερσίς, πολύ κοντά στην Βαν – είναι στην περιοχή του επίκεντρου του σεισμού, που έπληξε σήμερα τη νοτιοανατολική Τουρκία – κείτονται περίπου 50 πτώματα, μεταδίδει το πρακτορείο Σιχάν από την Κωνσταντινούπολη.

0 131

 

Στο νοσοκομείο στο Ερσίς, πολύ κοντά στην Βαν – είναι στην περιοχή του επίκεντρου του σεισμού, που έπληξε σήμερα τη νοτιοανατολική Τουρκία – κείτονται περίπου 50 πτώματα, μεταδίδει το πρακτορείο Σιχάν από την Κωνσταντινούπολη. Στο νοσοκομείο στο Ερσίς, πολύ κοντά στην Βαν – είναι στην περιοχή του επίκεντρου του σεισμού, που έπληξε σήμερα τη νοτιοανατολική Τουρκία – κείτονται περίπου 50 πτώματα, μεταδίδει το πρακτορείο Σιχάν από την Κωνσταντινούπολη.

Στην περιοχή που έπληξε στις 13.41 ώρα Ελλάδας ο σεισμός –των 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και με το πολύ μικρό εστιακό βάθος των 5 χλμ – «έχουν καταρρεύσει πολλές δεκάδες κατοικίες».

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε πολλά χωριά του βορειοδυτικού Ιράν, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς το Βαν βρίσκεται στην ιρανική μεθόριο. Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 7,3 βαθμών κατά το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και 7,2 βαθμών, σύμφωνα με το τουρκικό Ινστιτούτο Καντιλί. Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 1041 (GMT) και είχε εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα, ενώ το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο αρχικά ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,6 βαθμοί.

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονται για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που φέρεται ότι έχουν παγιδευτεί σε κτίριο στο Βαν, που βρίσκεται κοντά στην ιρανική μεθόριο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 50 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Βαν. Η τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν κατεστραμμένα κτίρια και οχήματα και πανικόβλητους κατοίκους να τρέχουν στους δρόμους.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και δεν λειτουργούσαν οι τηλεφωνικές γραμμές. Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι μετά τον σεισμό ακολούθησαν μετασεισμοί και ότι το επίκεντρο της δόνησης ήταν το χωριό Ταμπανλί, βόρεια της πόλης Βαν.

Εκτίμηση για χίλιους νεκρούς

Το τουρκικό Ινστιτούτο Καντιλί εκτιμά ότι περίπου 500 με 1.000 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην επαρχία Βαν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Αυτό ανακοίνωσαν επιστήμονες του Ινστιτούτου, οι οποίοι παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση.

Το επίκεντρο του σεισμού, που σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ήταν 7,3 βαθμών, ήταν η πόλη Ταμπανλί στην επαρχία Βαν, κοντά στην ιρανική μεθόριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.