Φιλική Ιππική Πορεία στα Μετέωρα 20 – 21 – 22 Απριλίου

Στο ΚΤΗΜΑ BST HORSE STABLES στην Καλαμπάκα οργανώνεται το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλιου

0 213

Στο ΚΤΗΜΑ BST HORSE STABLES στην Καλαμπάκα οργανώνεται το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλιου

Στο ΚΤΗΜΑ BST HORSE STABLES στην Καλαμπάκα οργανώνεται το Σαββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλιου 2018 φιλικη εκδήλωση – δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 20 Απριλίου:

Υποδοχή στο Κτήμα BST HORSE STABLES
(Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν από Παρασκευή 20/4/ 2018).
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον πρωινό καφέ τους στο στάβλο μεθέα τα Μετέωρα και τον Κόζιακα.

Σάββατο 21/ 4/ 2018

Αναχώρηση για την «πορεία», στις 08.30

Η αφετηρία της πορείας είναι το «ΚΤΗΜΑ BST HORSE STABLES» στην πόλη της Καλαμπάκας

( Η Καλαμπάκα είναι μια μικρή πόλη που έχει περίπου 10.000 κατοίκους και υψόμετρο 231 μέτρα.)

Διαδρομή Ξεκινώντας από το στάβλο με κατεύθυνση προς το χωριό Καστράκι

(Το Καστράκι είναι χωριό το οποίο βρίσκεται 2χλμ απότην Καλαμπάκα, στο δρόμο για τα Μετέωρα. Με 1.500,00 κατοίκους και υψόμετρο 265 μέτρα.

Το χωριό πήρε την ονομασία του από ένα κάστρο του οποίου σώζονται ακόμη λίγα ερείπια είναι στην αγκαλιά των βράχων των Μετεώρων)

Στον δρόμο μας στο δεξί μας χέρι και πριν μπούμε στο μονοπάτι είναι το εξωκλήσι του Αϊ-Γιώργη του Μαντηλά, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα βαθούλωμα ενός βράχου στο δρόμο για το χωριό Καστράκι και είναι προσβάσιμο μόνο με αναρρίχηση. Κάθε χρόνο ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου αναρριχητές σκαρφαλώνουν στον βράχο, έχοντας πολύχρωμα μαντίλια κρεμασμένα στη μέση τους τα οποία προσφέρουν στον Άγιο. Τα μαντήλια εναλλάσσονται κάθε χρόνο και θεωρούνται ευχές για καλή υγεία.
Γιορτάζει τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23/ 4

Παίρνουμε το μονοπάτι προς το μοναστήρι της Υπαπαντής
Το μοναστήρι είναι χτισμένο τον 14 ο αιώνα με αξιόλογες τοιχογραφίες που χρονολογούνται στα 1336-1367.

Συνεχίζοντας και αφήνοντας στα δεξιά μας το μοναστήρι της Υπαπαντής στα 200 μέτρα στρίβουμε αριστερά για μια στάση 20 λεπτών στο άγαλμα του αγωνιστή Παπαθύμιου Βλαχάβαπου βρίσκεται στο πλάτωμα απέναντι από το μοναστήρι της Υπαπαντής.

Το άγαλμα του Βλαχάβα στέκει αγέρωχο υπενθυμίζοντας μας τους αγώνες που έδωσαν οι ιερείς στο όνομα της πίστης, της πατρίδας και της ελευθερίας κατά τη διάρκεια της Επανάστασης κατά του Τουρκικού ζυγού. Μάλιστα αυτό το σημείο έχει επιλεγεί και ως η καλύτερη θέση για προτάσεις γάμου από ζευγάρια του εξωτερικού…μιας και η θέα στον Κόζιακα, στον ποταμό Ίωνα και στην απέραντη θεσσαλική πεδιάδα είναι πραγματικά μαγική.

Συνεχίζουμε στα μονοπάτια των μοναχών ανάμεσα στους ιερούς βράχους των ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Μέσα σε 30.000 στρέμματα βαλανιδιάς , κατευθυνόμαστε προς το χωριό Βλαχάβα .Ξεκινάει ένα δύσβατο μονοπάτι από δω …

Στάση στην περιοχή Διακόπια για να πιούνε τα άλογάμας νερό στην ποτίστρα

Συνεχίζουμε την πορεία προς το χωριό Βλαχάβα . Υψόμετρο 900 μέτρα
Περιώνυμος γόνος του χωριού ήταν ο ιερέας Θύμιος Βλαχάβας (1770-1808), γιος του γενάρχη των Βλαχαβαίων Θανάση Βλαχάβα (1715-1780), αρματολού των Χασίων και ανακαινιστή της Μονής Υπαπαντής των Μετεώρων. Ο παπα – Θύμιος Βλαχάβας διαδέχθηκε τον πατέρα του στο αρματολίκι και πέτυχε το συνασπισμό των καπεταναίων της Στερεάς Ελλάδος. Στόχος του ήταν ο ξεσηκωμός της Στερεάς και Δ Θεσσαλίας καθώς και των Τούρκων της Θεσσαλίας που καταπιέζονταν από το καθεστώς του Αλή-Πασά των Ιωαννίνων.

Εκεί θα μας περιμένουν οι κάτοικοι του χωριού.Και θα καθίσουμε για φαγητό.

Θα υπάρχει χώρος να δέσετε τα άλογά σας για να ξεκουραστούν και φυσικά θα υπάρχει δωρεάν χορτάρι και νερό για να πιούνε.
Ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος για να ταΐσει και να ποτίσει το άλογο του

Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και μια επιστροφή!!!!

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Επιστροφή από Βλαχαβα

Ακολουθούμε το δρόμο προς το μοναστήρι της ΑγιαςΤριάδας και ΑγίουΣτεφάνου Αριστερά κατεβαίνουμε προς το μονοπάτι που οδηγεί στο παρεκκλήσι της Αναλήψεως Καλαμπάκας

Και από εκεί στο Κτήμα BST HORSE STABLES

Η συνολική απόσταση της πορείας είναι περίπου30 km.

Ανασυγκρότηση στο Κτήμα BST HORSE STABLES

Κατά την επιστροφή στο ΚΤΗΜΑ θα γίνειτακτοποίηση των αλόγων και του εξοπλισμού καθώς και ετοιμασία για την επόμενημέρα της παρέλασης των αλόγων και του εξοπλισμού μας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 9μμ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΒΛΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ.
ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ Ι ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΣΤΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΟΝ ΜΑΝΤΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΩΝ ΣΤΟ ΒΡΑΧΟ

Επισκέπτες

Το Κτήμα BSTHORSESTABLES θα είναι ανοικτό, όπως πάντα, σε φίλους και γνωστούς . Για τα άτομα που ναι μεν θέλουν να έρθουν αλλά δεν θέλουν να πάρουνμέρος στην πορείαυπάρχει η δυνατότητα να επισκεφτούν τα μοναστήρια των ΜΕΤΕΩΡΩΝ
Κατόπιν συνεννόησης μας με το γραφείο METEORA THRONES . στις 9 το πρωί του Σαββάτου θα υπάρχειminibus που πάει από Καλαμπάκα – Μετέωρα.

Μια πανοραμική πρωινή περιήγηση στα Μετέωρα και τα 6 μοναστήρια έχοντας την ευκαιρία να επισκεφθείτε εσωτερικά τα 3 από αυτά. Ο ειδικός στην περιοχή των Μετεώρων Tour Guide θα είναι μαζί σας για να σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την περιοχή. Μεταφορά με άνεση και ασφάλεια, από το πολυτελές κλιματιζόμενο μίνι λεωφορείο, στα μοναστήρια που βρίσκονται στην κορυφή των βράχων. Η περιήγηση επίσης περιλαμβάνει στάσεις για φωτογραφίες στα καλύτερα σημεία της περιοχής.

Διάρκεια tour 4 ώρες 9πμ – 1μμ

Ειδικήτιμή 20,00 ευρώ / κατ άτομο
Παρακαλώ να καλέσετε το γραφείο όσοιθέλετε να συμμετέχετε στο ΤΗΛ: 24320 78455 και να ενημερώσετε ότι είστε από την ιππικήσυνάντηση .

Το minibus μπορεί να περάσει από το χώρο όπου διαμένετε ή από το στάβλο στα άλογα.

ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

6945843484- Βασίλης Τασούλας
6986006181 – Στέλλα Παταβάλη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.