Έχετε καταθέσει τις πινακίδες του ΙΧ σας; Πότε και τι θα πληρώσετε για άρση της ακινησίας

Χαράτσι προβλέπει για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,

0 398

Χαράτσι προβλέπει για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,

Χαράτσι προβλέπει για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε περίπτωση άρσης ακινησίας του αυτοκινήτου σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.

Όπως αναφέρει το άρθρο 45 του νομοσχεδίου, ιδιοκτήτης που έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός του για διάστημα δύο συνεχόμενων ετών, για να πραγματοποιήσει άρση ακινησίας στο όχημά του θα πρέπει να καταβάλλει παράβολο υπέρ του Δημοσίου ύψους 30 ευρώ.

Το χαράτσι δικαιολογείται από το γεγονός ότι οι εφορίες μετά την παραμονή δύο ετών των πινακίδων στις αποθήκες τους θα πρέπει να τις καταστρέφουν.

Όπως επίσης αναφέρεται στο νομοσχέδιο, κάθε πινακίδα οχήματος που καταστρέφεται, καταχωρείται μηχανογραφικά και στο αρχείο στο οποίο τηρούνται τα στοιχεία όλων των οχημάτων της οργανικής μονάδας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στο ίδιο αρχείο τηρούνται και τα στοιχεία για όσα οχήματα έχει υποβληθεί δήλωση κλοπής οχήματος ή φορολογικής ακινησίας στην αρμόδια υπηρεσία. Το αρχείο διασυνδέεται και με άλλα μητρώα ή συστήματα που τηρούνται σε άλλες υπηρεσίες.

newsbomb.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.