Εξατομικευμένο εμβόλιο mRNA εξαφάνισε επιθετικό καρκίνο!

0 1.106

Παρά τις φωνές (λιγοστές είναι αλήθεια και συνήθως από άτομα παντελώς άσχετα με το αντικείμενο) τα εμβόλια τύπου mRNA ανοίγουν νέες οδούς στην αέναη μάχη που δίνει από καταβολής του το ανθρώπινο είδος εναντίον των ασθενειών. Και τώρα πια που η τεχνολογία είναι διαθέσιμη και εφαρμόσιμη έρχονται διαρκώς ευχάριστες ειδήσεις από το… μέτωπο καθώς συνεχίζονται κάθε λογής δοκιμές σε διάφορα εργαστήρια ανά τον κόσμο.

Μία από αυτές τις κλινικές έρευνες για τις αμέτρητες πρακτικές χρήσεις τέτοιων εμβολίων γεννά ελπίδες σε εκείνον τον τομέα της ιατρικής επιστήμης που έχει ταχθεί στον πόλεμο ενός σχεδόν «προαιώνιου» εχθρού, δηλαδή του καρκίνου. Πλέον είναι δυνατή η απευθείας χορήγηση ενός εμβολίου mRNA το οποίο θα είναι εξατομικευμένο, δηλαδή… κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του καθενός ξεχωριστά –ανάλογα με το γενετικό προφίλ του- με στόχο την αντιμετώπιση πολλών επιθετικών μορφών της λεγόμενης «επάρατης» νόσου.

Η τεχνολογία φυσικά δεν είναι νέα ενώ ξεκίνησε με αυτόν ακριβώς τον στόχο, δηλαδή την καταπολέμηση του καρκίνου. Απλά, πλέον, έχουν αναπτυχθεί και οι ανάλογες τεχνικές, με συνέπεια να είναι δυνατή η αξιοποίηση ενός «υπερόπλου» το οποίο τίθεται στην διάθεση των επιστημόνων.

Αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στην τάση των τελευταίων δεκαετιών σύμφωνα με την οποία αντί να προσπαθούμε να βρούμε ένα φάρμακο που θα λειτουργεί για όλους, είναι προτιμότερο να πάμε στην λογική της ιατρικής ακριβείας ή εξατομικευμένης ιατρικής η οποία βασίζεται στους γενετικούς φαινότυπους και άλλους βιοδείκτες πριν από τη πρόταση ενός σχεδίου θεραπείας για κάθε ασθενή ξεχωριστά ανάλογα με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο menshouse.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.