Έξαρση του «Ηφαιστίωνα» τα Θεοφάνια, με πολικό κρύο, χιόνια και σφοδρούς Βοριάδες

0 778

Δευτέρα, 6-1-2020, Θεοφάνια: Η κακοκαιρία θα συνεχισθεί με εντονότερα φαινόμενα στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα και στην περιοχή του Αιγαίου, με χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλό υψόμετρο και βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, με εντονότερες χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά της Κρήτης. Στη βορειοδυτική Ελλάδα αναμένεται συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας.

του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

Άνεμοι, Βοριάδες, πολύ θυελλώδεις 7-9, στο Αιγαίο έως 10 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από -7 έως 6, στη δυτική και νότια από -3 έως 8 και στις νησιωτικές περιοχές από 5 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδική συννεφιά, λίγες βροχές η ασθενείς χιονοπτώσεις. Άνεμοι, Βοριάδες ισχυροί, 6-8 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 5 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά, βροχές, χιόνια κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Άνεμοι Βοριάδες, 7-9 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 6 βαθμούς.

Τρίτη, 7-1-2020
Στη βόρεια και δυτική Ελλάδα ηλιοφάνεια, εξαίρεση η Θράκη με συννεφιά και λίγες χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα, συννεφιά με χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης. Στο νότιο Αιγαίο αναμένονται και βροχές με σποραδικές καταιγίδες ισχυρές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Ιόνιο 4-6, στο Αιγαίο 8-10 Μποφόρ με εξασθένιση. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, με ισχυρό παγετό στα ηπειρωτικά.

 

Τετάρτη, 8-1-2020
Βελτίωση με ηλιοφάνεια στη βόρεια και δυτική Ελλάδα, αλλά έντονο κρύο. Στην ανατολική και νότια χώρα συννεφιά, λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης  και τοπικές βροχές στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Βοριάδες στο Ιόνιο 3-5, στο Αιγαίο 7-8 Μποφόρ με εξασθένιση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, αλλά τη νύχτα και το πρωί αναμένεται ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια.

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.