«Ευρωπαίος Πολίτης της Χρονιάς» ο πατήρ Αντώνιος της «Κιβωτού του Κόσμου»

0 880

Με μία πολύ σημαντική διάκριση, επιβραβεύθηκε η φιλανθρωπική δράση της «Κιβωτού του Κόσμου» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς ο πάτερ Αντώνιος, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την «Κιβωτό», πήρε τον τίτλο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη για το 2018.

Ο πατήρ Αντώνιος δέχθηκε με συγκίνηση το βραβείο της Ευρωβουλής στην εκδήλωση που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης, σε ειδική εκδήλωση σε κτίριο της Ευρωβουλής στις Βρυξέλλες.

Μαζί με τον επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου» βραβεύθηκαν επίσης οι φιλανθρωπικές οργανώσεις “HopeGenesis” κι «Άνεμος Ανανέωσης».

Στόχος του βραβείου είναι να επιβραβεύσει άτομα και οργανώσεις των οποίων οι δράσεις προάγουν τη αλληλοκατανόηση μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, καθώς και την ευρωπαϊκή συνεργασία, προάγουν την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού πνεύματος μέσω μακροχρόνιων, υπερεθνικών και διασυνοριακών πολιτιστικών συνεργασιών, σχετίζονται με το θέμα του τρέχοντος Ευρωπαϊκού Έτους, ή/και προάγουν στην πράξη τις αρχές και αξίες της Χάρτας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη είναι ένας θεσμός που θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 και με το οποίο επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών-μελών.

Για το έτος 2018, απονεμήθηκαν συνολικά 50 βραβεία σε φορείς και πολίτες σε 26 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr