Ευλογία και κοπή βασιλόπιτας στους Κύκλους Μελέτης Αγίας Γραφής στην Διάβα

0 595

Το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου 2024, ο εφημέριος της ενορίας Πρεσβύτερος Ηρακλής Φίλιος ευλόγησε και έκοψε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τη Βασιλόπιτα για τον Κύκλο Μελέτης Αγίας Γραφής γυναικών της ενορίας, ευχόμενος ευλογημένη χρονιά και πως θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στις ανάγκες του Κύκλου. Ευχήθηκε δε και στην Κυκλάρχισσα κα. Νίνα Λιάπη καλή δύναμη στο έργο του Κύκλου Μελέτης Αγίας Γραφής.

Ο εφημέριος του ναού στην πρώτη συνάντηση και στο πρώτο μάθημα του Κύκλου Μελέτης Αγίας Γραφής για το νέο έτος πήρε τον λόγο και μίλησε για το νόημα της εορτής των Χριστουγέννων, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του σε δύο θεματικές ενότητες. Αναφέρθηκε στο τι είναι ο άνθρωπος σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας, βασισμένος ιδιαίτερα στην χριστιανική ανθρωπολογία του αγίου Γρηγορίου Νύσσης και στο μεγάλο μυστήριο της θείας ενανθρώπισης και σωτηρίας του πάσχοντος ανθρώπου.

Το φλουρί βρήκε η πρεσβυτέρα Ευαγγελία Τσολακίδη, η οποία έλαβε ως δώρο ένα βιβλίο, μία εικόνα κι ένα σετ φλιτζανιών για τον καφέ.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr