Εθνική Αντίσταση Τρικάλων – Συλλυπητήριο μήνυμα για τον συναγωνιστή Λεωνίδα Γούλα

0 251

Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε το  συναγωνιστή Λεωνίδα Γούλα που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών. Ο συναγωνιστής Λεωνίδας γεννήθηκε στις 20 Γενάρη του 1927 στους Καλόγηρους Τρικάλων και από τη νεαρή του ηλικία αφιέρωσε τη ζωή του στα ιδανικά της λευτεριάς και των κοινωνικών ταξικών αγώνων για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του. Πήρε μέρος στον αντιφασιστικό – απελευθερωτικό αγώνα ως Αετόπουλο και ΕΠΟΝίτης. Μετά τη συνθήκη της Βάρκιζας που επέφερε  την τρομοκρατία και τις διώξεις χιλιάδων αντιστασιακών από τις φασιστικές  συμμορίες των πρώην συνεργατών του κατακτητή με την ανοχή και υποστήριξη του  αστικού κράτους, κατέφυγε στο βουνό. Εντάχτηκε στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (Δ.Σ.Ε) αμέσως μετά την ίδρυσή του , το Δεκέμβρη του 1946 στο Αρχηγείο Κόζιακα, ως γεμιστής οπλοπολυβόλου, παίρνοντας μέρος στις μάχες του Ματονερίου Καλαμπάκας & Γεωργίτσας Γρεβενών. Για τη δράση του ενάντια στους φασίστες κατακτητές και στη συνέχεια στην Αγγλο-αμερικάνικη ιμπεριαλιστική επέμβαση και τη νέα τάξη πραγμάτων που αυτή επέβαλε στη χώρα μας, το Ελληνικό αστικό κράτος τον «αντάμειψε» με σύλληψη –με τη διάλυση του Αρχηγείου Κόζιακα του ΔΣΕ- με φυλάκιση στα Γιάννενα , στα Τρίκαλα , σε στρατοδικείο και εξορία στο Τρίκερι.

Μετά την επάνοδό του από την εξορία εργάστηκε επί δεκαετίες ως σερβιτόρος , δημιούργησε οικογένεια και  συνέχισε τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση του λαού με την ενεργή του συμμετοχή στο ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και στη συνέχεια μέσα από την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης –ΔΣΕ (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και συστρατευμένος με το ΚΚΕ μέχρι με το τέλος της ζωής του. Για πάνω από 3 δεκαετίες κατείχε ενεργό ρόλο στυλοβάτη  στη Διοίκηση του Παραρτήματος Τρικάλων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ , ως ταμίας παλιότερα και ως αντιπρόεδρος μέχρι σήμερα , δίνοντας σταθερά το παρόν στις εκδηλώσεις του και στις κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος εως το τέλος της ζωής του.

.     Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Τρικάλων συλλυπείται θερμά του οικείους του και δίνει την υπόσχεση να διαφυλάξει μέσα από τους αγώνες φωτεινό το δρόμο για μια Ελλάδα λεύτερη και  σοσιαλιστική,  όπως ο Λεωνίδας Γούλας  και χιλιάδες αγωνιστές την εμπνεύστηκαν  στους αγώνες τους.

Τρίκαλα 8-03-2021

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.