Εστίαση: Έρχονται βαριά πρόστιμα και λουκέτα σε μαγαζιά που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια και πλατείες

0 1.232

Τσουχτερά πρόστιμα και κυρώσεις που θα φτάνουν μέχρι και τη σφράγιση του καταστήματος προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας για τις επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιο χώρο στον απόηχο των μέτρων της ατελούς παραχώρησης χώρου κατά την περίοδο ισχύος των μέτρων για την πανδημία.

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως το υπουργείο Εσωτερικών είναι απόλυτα σύμφωνο με την αυστηροποίηση των ποινών, ώστε να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα να κυκλοφορούν στον δημόσιο χώρο: «Η αυστηροποίηση των ποινών προβλέπει μέχρι και το σφράγισμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις από τον νόμο, δηλαδή να καταλαμβάνουν τα τετραγωνικά που τους έχουν παραχωρηθεί και όχι επιπλέον».

 

Η αυστηροποίηση των ποινών θα έρθει το αμέσως προσεχές διάστημα με σχετική νομοθετική ρύθμιση για την οποία υπάρχει ήδη συνεννόηση με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός: «Το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ προχωρά στη ρύθμιση αυτή. Δεν αφορά μόνο τον Δήμο Αθηναίων. Είναι προφανές ότι στον Δήμο Αθηναίων υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, ακόμη και σε οποιαδήποτε πλατεία μπορεί να το παρατηρήσει κανείς αυτό το φαινόμενο. Θα περάσουμε γρήγορα μια διάταξη σχετική που να αυστηροποιούμε το πλαίσιο να μην καταλαμβάνονται αυθαίρετα οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι και όταν αυτοί καταλαμβάνονται, πραγματικά να υπάρχει μια αυστηρή τιμωρία και αυτή η αυστηρή τιμωρία να μπορεί να φτάνει μέχρι και το σφράγισμα των καταστημάτων αυτών».

 

περισσότερα στο ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.