Έρχονται τα πρώτα 40αρια του καλοκαιριού σε περιοχές της Ελλάδας

Μετά από ένα διάστημα με αρκετά καλές θερμοκρασίες , το καλοκαίρι θέλει να μας δείξει και το κακό του πρόσωπο ,

0 113

Μετά από ένα διάστημα με αρκετά καλές θερμοκρασίες , το καλοκαίρι θέλει να μας δείξει και το κακό του πρόσωπο ,

Μετά από ένα διάστημα με αρκετά καλές θερμοκρασίες , το καλοκαίρι θέλει να μας δείξει και το κακό του πρόσωπο , φτάνοντας τις θερμοκρασίες την Τετάρτη κυρίως αλλά και την Πέμπτη σε περιοχές της Στερεάς και ανατολικής Πελοποννήσου και τους 40 βαθμούς.

Πιθανές περιοχές για σαράντα βαθμούς φυσικά και η Θεσσαλία με την Λάρισα Καρδίτσα τα φαβορί. Αιτία οι πολύ θερμές μάζες από την περιοχή της δυτικής Αφρικής όπου μέσω της Μεσογείου και νότιας Ιταλίας θα μας επισκεφθούν .

Αλλά σε ότι αφορά την περιοχή μας είναι πολύ πιθανόν αύριο κυρίως, να έχουμε βροχή η καταιγίδα με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να πέφτει τις απογευματινές κυρίως ώρες. Προσοχή θέλει και στον άνεμο που θα ενισχύεται την ώρα της καταιγίδας.

Η Πίνδος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πιθανότητα καταιγίδας την Τετάρτη και Πέμπτη καθώς οι πολύ υγρές και ασταθείς μάζες εκεί θα μας δώσουν σίγουρα εκπλήξεις . Μπορεί οι καταιγίδες να μην φτάσουν ως την πόλη μας αλλά θα μας δροσίζουν σίγουρα. Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη το απόγευμα.

Περιληπτικά λοιπόν στην πόλη μας η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 36-37 βαθμούς . Σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας λόγου του δυτικού άνεμου , που καθώς θα περνά την Πίνδο θα θερμαίνεται και θα χάνει την υγρασία πιθανόν να ξεπεράσουμε τους 38 με 39 βαθμούς. Λάρισα – Βόλος – Καρδίτσα . Κυρίως ο Βόλος.

Από την Δευτέρα Τρίτη 1 Ιουλίου πιθανόν νέα πολύ θερμή εισβολή.

Ευθύμιος Τζιλήνας
Meteorameteo.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.