Έρχονται συγχωνεύσεις για δεκάδες δημόσιες υπηρεσίες

Τις τελικές αποφάσεις για τη συγχώνευση και κατάργηση δεκάδων δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, ανακοινώνει η κυβέρνηση.

0 213

Τις τελικές αποφάσεις για τη συγχώνευση και κατάργηση δεκάδων δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Τις τελικές αποφάσεις για τη συγχώνευση και κατάργηση δεκάδων δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, ανακοινώνει η κυβέρνηση. Το θέμα εξετάζεται στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρόντες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος και ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ.Σαχινίδης

Ήδη έχει καταρτιστεί συγκεντρωτικός κατάλογος με τις υπηρεσίες που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε η κατάργηση των 55 Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ στο υπουργείο Υγείας προτάθηκε η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων και νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προτίθεται να καταργήσει το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας και να συγχωνεύσει οκτώ ιδρύματα-«φαντάσματα» στον τομέα της Πρόνοιας.

Μελετάται, επίσης, η συγχώνευση του ΕΦΕΤ με τον Οργανισμό Γάλακτος.

Προς κατάργηση βαίνουν η Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ, η οποία βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας, η Σχολή Επιμόρφωσης που υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, το Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, όπου ήταν πρόεδρος ο Π.Μολυβιάτης.

Υπό κατάργηση είναι και οι ακόλουθοι οργανισμοί: Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης, εταιρείες διανομής αερίου, Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Μουσείο και Βιβλιοθήκη Εθνικού Τυπογραφείου.

Από το Υπουργείο Παιδείας προτείνεται η κατάργηση ανενεργών φορέων όπως η Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων, η Ιόνιος Ακαδημία, το Διεπιστημονικό Συμβούλιο Έρευνας, οι Ιχθυοκαλλιέργειες Αχελώου, η Εταιρία Ανάπτυξης Ναυτιλιακής Τεχνολογίας κ.ά.

Το υπουργείο Υποδομών έχει προτείνει να συγχωνευτούν ο ΗΣΑΠ με τη Μετρό ΑΕ, η ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία) με τα ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).

 

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.