Έρχονται οι αστυνομικοί της γειτονιάς και πάλι

Το μέτρο του αστυνομικού της γειτονιάς επανέρχεται δοκιμαστικά, καθώς από χθες το πρωί 218 αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σε συνολικά 45 αστυνομικά τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κι άλλες μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

0 342

Το μέτρο του αστυνομικού της γειτονιάς επανέρχεται δοκιμαστικά, καθώς από χθες το πρωί 218 αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σε συνολικά 45 αστυνομικά τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κι άλλες μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το μέτρο του αστυνομικού της γειτονιάς επανέρχεται δοκιμαστικά, καθώς από χθες το πρωί 218 αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σε συνολικά 45 αστυνομικά τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κι άλλες μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στην πρώτη φάση εφαρμογής του θεσμού, που θα διαρκέσει έξι μήνες, επιλέχθηκαν περιοχές με κριτήριο την πυκνότητα και τις ιδιαιτερότητες του πληθυσμού τους, τον βαθμό εγκληματικότητας και τις δυνατότητες συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών.

Οπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, οι 218 αστυνομικοί θα παρακολουθήσουν ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετέχουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., πανεπιστημιακοί καθηγητές και εξειδικευμένοι εγκληματολόγοι. Αντικείμενο της εκπαίδευσης είναι η αποστολή, το έργο τους, ο κώδικας συμπεριφοράς-δεοντολογίας, τα επαγγελματικά καθήκοντα, η επικοινωνία με τους πολίτες και η επαφή με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μετανάστες.

Οι αστυνομικοί θα περιπολούν με δίκυκλα στις γειτονιές ανά δύο, θα είναι ένστολοι, θα ασκούν καθήκοντα προληπτικής αστυνόμευσης και όλοι θα φέρουν ειδικό διακριτικό σήμα.

Οι αστυνομικοί της γειτονιάς θα κατανεμηθούν ως εξής:

Αττική: 114 αστυνομικοί – 57 τομείς.

Θεσσαλονίκη: 28 αστυνομικοί – 14 τομείς.

Κρήτη: 4 αστυνομικοί – 2 τομείς.

Πελοπόννησος: 8 αστυνομικοί – 4 τομείς.

Α. Μακεδονία και Θράκη: 8 αστυνομικοί – 4 τομείς.

Κεντρική Μακεδονία: 4 αστυνομικοί – 2 τομείς.

Θεσσαλία: 12 αστυνομικοί – 6 τομείς.

Στ. Ελλάδα: 8 αστυνομικοί – 4 τομείς.

Ηπειρος: 10 αστυνομικοί – 5 τομείς.

Ιόνια Νησιά: 4 αστυνομικοί – 2 τομείς.

Δυτ. Ελλάδα: 8 αστυνομικοί – 4 τομείς.

Κυκλάδες-Δωδεκάνησα: 10 αστυνομικοί – 5 τομείς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr