Ερώτηση για Τουριστικό Γραφείο στην Καλαμπάκα από τον κ. Χρ. Χάϊδο

Ερώτηση κατέθεσε μέσω της Βουλής προς τον αρμόδιο Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Χάιδος, σχετικά με την αναγκαιότητα ίδρυσης υπηρεσίας Τουριστικής Ανάπτυξης στο Νομό Τρικάλων και λειτουργίας Τουριστικού Γραφείου στη Καλαμπάκα.

0 266

Ερώτηση κατέθεσε μέσω της Βουλής προς τον αρμόδιο Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Χάιδος, σχετικά με την αναγκαιότητα ίδρυσης υπηρεσίας Τουριστικής Ανάπτυξης στο Νομό Τρικάλων και λειτουργίας Τουριστικού Γραφείου στη Καλαμπάκα.

Με την παρέμβασή του ο Βουλευτής, αφού επισημαίνει τα σημαντικά προβλήματα για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού μας, όπως η αδυναμία σύνδεσης και ανάδειξης των περιοχών μας, που έχουν σημαντικά μνημεία και απαράμιλλο φυσικό κάλλος, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν σε συνδυασμό με τα Μετέωρα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να παραμένουν περισσότερες μέρες στην περιοχή μας, η απουσία Τουριστικού Γραφείου στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστικών επιχειρήσεων και τον ορθότερο σχεδιασμό της μελλοντικής τους πορείας και οι σημαντικές δυσχέρειες στη λειτουργία των επιχειρήσεων που έχουν σχέση με τον Τουρισμό, λόγω των δυσκολιών που συναντούν στην αναζήτηση έγκυρης και άμεσης ενημέρωσης για τα θέματα που τους απασχολούν, καλεί την Κυβέρνηση να εξετάσει με τη δέουσα προσοχή το ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης του Νομού μας, που αποτελεί και πάγιο αίτημα των φορέων της Περιφέρειάς μας, όπως το Επιμελητήριο και η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων κ.ά. .

Ακολουθεί η Ερώτηση:

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Σπηλιωτόπουλο Άρη

ΘΕΜΑ: « Η ίδρυση υπηρεσίας Τουριστικής Ανάπτυξης στο Νομό Τρικάλων και η λειτουργία Τουριστικού Γραφείου στην Καλαμπάκα

 

Ο Τουρισμός αποτελεί για την πατρίδα μας ένα σημαντικό τομέα, στον οποίο απασχολούνται πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι. Θεωρείται για τη χώρα μας η «βαριά βιομηχανία», αφού συμμετέχει κατά το 1/5 στην παραγωγή του ΑΕΠ. Στον τουριστικό τομέα λειτουργούν πολλοί κλάδοι, ενώ κάποιες περιοχές της πατρίδας μας, λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και των ανεπανάληπτων μνημείων που έχουν βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πίνακα των πιο ενδιαφερόντων προορισμών της Υφηλίου για τους ανθρώπους όλου του κόσμου.

Ένας χαρακτηριστικός τέτοιος τόπος προορισμού από όλα τα μέρη της γης είναι η Καλαμπάκα του Νομού Τρικάλων, στην οποία βρίσκονται τα Μετέωρα. Στην Καλαμπάκα, των περισσότερων από δύο εκατομμύρια επισκεπτών κατά έτος, που αποτελεί μια από τις ναυαρχίδες της τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή μας, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα παρουσιάζονται πολλά και σημαντικά προβλήματα, όπως και στις ξενοδοχειακές μονάδες όλου του Νομού μας. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω την αδυναμία σύνδεσης και ανάδειξης των άλλων περιοχών του Νομού μας, που έχουν σημαντικά μνημεία και απαράμιλλο φυσικό κάλλος , οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν σε συνδυασμό με τα Μετέωρα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να παραμένουν περισσότερες μέρες στην περιοχή μας, την απουσία Τουριστικού Γραφείου στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστικών επιχειρήσεων και τον ορθότερο σχεδιασμό της μελλοντικής πορείας και τις σημαντικές δυσχέρειες στη λειτουργία των επιχειρήσεων που έχουν σχέση με τον τουρισμό, λόγω των δυσκολιών που συναντούν στην αναζήτηση έγκυρης και άμεσης ενημέρωσης για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Επειδή η ίδρυση Τουριστικού Γραφείου στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα θα συμβάλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού Τρικάλων και αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων της Περιφέρειάς μας, όπως το Επιμελητήριο Τρικάλων και η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων κ. ά. ,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Προτίθεται το Υπουργείο να εξετάσει με τη δέουσα προσοχή το ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης του Νομού Τρικάλων, που διαθέτει σημαντικά μνημεία και αξιοθέατες περιοχές απαράμιλλου φυσικού κάλλους και να προβεί σε ενέργειες καλύτερης αξιοποίησης των Μετεώρων που αποτελούν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς του κόσμου;

Πότε, με ποιο στελεχιακό δυναμικό και με ποιες αρμοδιότητες θα συσταθεί και θα λειτουργήσει η Υπηρεσία Τουριστικής Ανάπτυξης στο Νομό Τρικάλων και Τουριστικό Γραφείο στην Καλαμπάκα ;

Ημερομηνία

4-10-2007

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.