Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας: Μετρημένοι… στην Ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα

Στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας έγινε σήμερα η συγκέντρωση των εργαζομένων…

0 106

Στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας έγινε σήμερα η συγκέντρωση των εργαζομένων…

Στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας έγινε σήμερα η συγκέντρωση των εργαζομένων…

Στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας για συμμετοχή και πάλι δεν υπήρξε συμμετοχή.

Ακολουθεί η ομιλία του προέδρου κ. Χρήστου Σινάνη:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Εμείς οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό & Δημόσιο Τομέα οι νέοι και νέες, οι απόμαχοι της δουλειάς, οι άνεργοι, παίρνουμε μέρος σήμερα Δευτέρα 01-05-2017 στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας και από το χώρο αυτό τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα μνήμης και αγώνα για την Εργατική Τάξη, κορυφαία ταξική γιορτή για όλο τον εργαζόμενο λαό. Στέλνουμε θερμό μήνυμα αλληλεγγύης στην παγκόσμια Εργατική Τάξη και συντασσόμαστε με τους λαούς που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τις επεμβάσεις και τους πολέμους που προκαλεί.

Απευθύνουμε αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους του κόσμου, για κοινωνική πρόοδο, ειρήνη, για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.

Η φετινή πρωτομαγιά 2017 βρίσκει τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες του Κόσμου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμέτωπους με τις πολιτικές της λιτότητας, της συρρίκνωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Οι Εργαζόμενοι της Ελλάδας ιδιαίτερα έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια μια βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων τους μέσω της δραστικής μείωσης μισθών, ημερομισθίων και τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας. Έχουν δυσκολία πρόσβασης σε μια σειρά κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών λόγω της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.

Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, επιβάλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ξανακερδίσουμε ό,τι χάσαμε.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι , έλληνες και μετανάστες,
Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα της εργατικής τάξης όλου του κόσμου και σαν τέτοια σηματοδοτεί τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.
Εμπνέει τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς ανεργία, μνημόνια, φτώχεια και εξαθλίωση.
Μια κοινωνία, που η εργατική τάξη με τους συμμάχους της θα ικανοποιεί τις ανάγκες της που σήμερα συνθλίβονται για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των λίγων, που θα κουμαντάρει για το σκοπό αυτό τον πλούτο που παράγει.
Στεκόμαστε απέναντι στη συνέχιση των κυβερνητικών και μνημονιακών
πολιτικών, που συντρίβουν τη ζωή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των νέων μέσα από τα συνεχή Μνημόνια και τις πολιτικές της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας, της μείωσης των μισθών, της απόλυτης εργοδοτικής ευελιξίας.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

Η σημερινή Κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, έχουν υιοθετήσει το Μνημόνιο και τα άγρια νεοφιλελεύθερα μέτρα που το συνοδεύουν, ως το απόλυτο μέσον και ως τη δήθεν μοναδική πολιτική και οικονομική λύση στα προβλήματα της χώρας, διαλύοντας την οικονομία μας, την παραγωγή μας, όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και τις εργαζόμενες τάξεις του τόπου και ιδίως τους μισθωτούς εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση επί 2 σχεδόν χρόνια, έχοντας πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τις υποσχέσεις της, εφαρμόζει τα μέτρα που της υποδεικνύουν οι δανειστές, το κεφάλαιο και οι εργοδότες. Για να πάρει το πράσινο φως της αξιολόγησης, με μοναδικό στόχο να πληρώσει τις δόσεις των δανειστών, θα συνεχίσει να:
•Βυθίζει με τα θηριώδη «πρωτογενή πλεονάσματα» της φορολεηλασίας
και της λιτότητας την πραγματική οικονομία στην ύφεση, στην ανεργία
και στην απασχόληση με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και απόλυτης
εργοδοτικής ευελιξίας.
•Τσακίζει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, αποδεχόμενη πλήρως
τους ήδη ψηφισμένους μνημονιακούς νόμους.
•Πετσοκόβει ακόμα μια φορά τις συντάξεις (με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς) στο πλαίσιο της ρήτρας μηδενικού συνταξιοδοτικού δημοσιονομικού ελλείμματος που της έχουν επιβάλλει.
•Μειώνει το αφορολόγητο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορεί να αφαιμάξει τους ανέργους, τους φτωχούς, τα πιο χαμηλά εργατικά εισοδήματα, τις πιο χαμηλές συντάξεις, αφήνοντας στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,

ΤΗΝ 1η ΜΑΗ
Τιμούμε την ΑΠΕΡΓΙΑ της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους αγώνες της εργατικής τάξης.
Δυναμώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται αυτές τις μέρες.

Η Κυβέρνηση υιοθετεί και νομοθετεί σκληρές, άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, εκποιεί τις δημόσιες επιχειρήσεις, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των «αγορών», των δανειστών και των Ευρωπαίων μονεταριστών. Με τακτικισμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα, ρίχνει την ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα δίνοντας τη χαριστική βολή σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους και αγωνίζονται για την διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, για την απόκρουση και ακύρωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες, στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων
τους, καταπατούν και περιφρονούν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπιάς.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι
ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
– Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
– Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.
– Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
– Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη για μισθωτούς και συνταξιούχους, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.
– Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
– Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
 Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
 Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
 Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
 Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ κατηγορηματικά αυτές τις αντεργατικές και αντικοι νωνικές Νεοφιλελεύθερες συνταγές, που εξοντώνουν τους εργαζομένους,
εξαθλιώνουν την κοινωνία, διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.
Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους
εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν.

ME ΕΝΟΤΗΤΑ συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ μας για να διασφαλίσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, για να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά μας!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ
Η 1η Μάη μέρα μνήμης και αγώνα για την εργατική τάξη, είναι κορυφαία ταξική γιορτή για όλο τον εργαζόμενο λαό
Γι΄ αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα: Απαιτούμε – Διεκδικούμε
Απαιτούμε τώρα:

 Κατάργηση όλων των αντεργατικών Νόμων.

 Καμία αλλαγή στην Κοινωνική Ασφάλιση σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

 Αφορολόγητο στις 12.000 €.

 Καμία αύξηση στους έμμεσους φόρους.

 Να σταματήσουν τώρα το ξεπούλημα της Δημόσιας περιούσιας (Δημόσια Γη και Επιχειρήσεις).

 Πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας. Το «κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη» το λέμε και το πιστεύουμε.

 Δουλειά για όλους με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 Επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

 Κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας ως Καθολική Αργία. Δουλειά Ποτέ την Κυριακή!!

 Καμία αλλαγή στον Ν.1264. Όχι στην κατάργηση της Απεργίας, όχι στον περιορισμό της δημοκρατικής συνδικαλιστικής δράσης. Όχι στην νομοθέτηση του Lock Οut (ανταπεργίας) των εργοδοτών.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ergatiko kentro kalabakas IMG 9981

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.