Έρχονται τα νέα τιμολόγια ρεύματος – Τι θα ισχύει για τους χρωματιστούς λογαριασμούς

0 339

Η αντίστροφη μέτρηση για τα νέα τιμολόγια ρεύματος έχει ξεκινήσει και αυτά θα κάνουν πρεμιέρα από την Πρωτοχρονιά του 2024. Οι λογαριασμοί που θα είναι χρωματιστοί ανάλογα με το χρώμα που θα φέρουν θα έχουν και αντίστοιχες χρεώσεις.

Όπως επεσήμανε σε σχετικό της ρεπορτάζ το πρωί της Δευτέρας (27/11) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA»:

  • Το μπλε τιμολόγιο θα έχει σταθερές χρεώσεις για όλη τη διάρκεια του συμβολαίου. Προτείνεται σε οικιακούς καταναλωτές με μικρές καταναλώσεις ρεύματος.
  • Το κίτρινο τιμολόγιο έχει κυμαινόμενες χρεώσεις που αλλάζουν από μήνα σε μήνα. Προτείνεται σε καταναλωτές με γνώσεις της αγοράς ενέργειας και διαθέσιμο χρόνο για έρευνα αγοράς
  • Το πορτοκαλί τιμολόγιο θα έχει κυμαινόμενες χρεώσεις που αλλάζουν από ώρα σε ώρα μέσα στην ίδια ημέρα. Προτείνεται σε εμπορικούς καταναλωτές που διαθέτουν έξυπνους μετρητές.
  • Το πράσινο τιμολόγιο θα έχει ενιαία φόρμουλα τιμολόγησης ρεύματος που περιέχουν ρήτρες αναπροσαρμογής. Προτείνεται σε οικιακούς ή εμπορικούς καταναλωτές που έχουν μέση ή υψηλή κατανάλωση ρεύματος.

Τα υπέρ και τα κατά των νέων τιμολογίων

Όπως δήλωσε μιλώντας στο Mega ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης, τα μπλε τιμολόγια θα είναι και τα ακριβότερα, επικαλούμενος κύκλους της αγοράς.

Όσον αφορά τα κίτρινα τιμολόγια, οι τιμές διαμορφώνονται βάσει των δεικτών της χονδρεμπορικής αγοράς, ενώ το πορτοκαλί θεωρείται ως το δυναμικό τιμολόγιο και οι καταναλωτές μπορούν να γνωρίζουν ποιες ώρες της ημέρας έχουν χαμηλότερη χρέωση κιλοβατώρας.

Τέλος, στο πράσινο τιμολόγιο εντάσσονται αυτόματα όσοι καταναλωτές δεν επέλεξαν κατηγορία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr