Έρχονται τα Χριστούγεννα, αλλά πρόλαβαν οι καλικάντζαροι

0 552

Τον τελευταίο, αρκετό, καιρό, όλοι, είτε έχουμε δει είτε έχουμε μάθει ότι γίνονται φιλότιμες προσπάθειες αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας της πόλης μας τόσο με μεγάλες παρεμβάσεις όσο και με μικρές πινελιές (με όλη τη σημασία της λέξης χάρει και στις όμορφες τοιχογραφίες) που κάνουν την διαφορά.

Και όλα αυτά για να γίνει ο χώρος του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας ακόμα πιο φιλικός προς τον ασθενή, ακόμα πιο ευχάριστος προς τον εργαζόμενο. Υπάρχει και σχετικό δημοσίευμα των προηγούμενων ημερών που κάνει λόγο για όλα αυτά. Αναβαθμίσεις γίνονται και με αφορμή τις εκάστοτε χρονικές περιόδους, όπως είναι τα Χριστούγεννα.

Έτσι λοιπόν, μιας και οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν, το προσωπικό του Κ.Υ. με μεράκι προχώρησε σε στολισμό και γενικότερο καλλωπισμό των εσωτερικών χώρων του Κ.Υ.

Πριν όμως προλάβουν τα Χριστούγεννα να κάνουν είσοδο, πρόλαβαν και έκαναν την εμφάνιση τους στο Κ.Υ. κάποιοι “καλικάντζαροι”… Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησαν οι διακοσμητικές παρεμβάσεις που προανέφερα, εορταστικές και μη, με τους διάφορους παρευρισκόμενους να σχολιάζουν θετικά την κίνηση αυτή.

Ωστόσο, ο Έλληνας καλικάντζαρος δεν θα μπορούσε να μην βάλει το χέρι του κι εκεί. Λοιπόν, προς έκπληξη όλων όσων το παρατήρησαν, λίγη ώρα αργότερα από την προσθήκη των διακοσμητικών αντικειμένων άρχισαν να διακρίνονται απώλειες σε διακοσμητικά αντικείμενα με πιο ιδιαίτερη αυτή της εξαφάνισης των κλαδιών/φτερών από ένα βάζο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που παραθέτω.

Φυσικά, και ειδικά αν κάνουμε λόγο για απώλειες – φθορές, δεν πρόκειται μόνο για τις εορταστικές παρεμβάσεις, μιας και τα νέα έπιπλα που αντικατέστησαν τα παλιά πριν από 1 μήνα και πλέον αλλάζουν εντελώς την εικόνα στους χώρους αναμονής ήδη παρουσιάζουν φθορές όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Ο λόγος για αυτό το σχόλιο είναι η απογοήτευση που νιώθεις όταν κάνεις μια φιλότιμη προσπάθεια για βελτίωση προς όφελος όλων και παρ’ όλα αυτά η νοοτροπία και η αχαριστία κάποιων (πολλών) την καταστρέφει! Μπορεί ως συμβάν να θεωρηθεί “μικρό” και ασήμαντο όμως κάλλιστα μπορεί να μεταφερθεί και σε μεγαλύτερο επίπεδο, σε δημόσια έργα και παρεμβάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών που τελικά από αυτούς τους ίδιους, πολλούς ή και λίγους, καταστρέφονται!

Κάποιος ευσυνείδητος εργαζόμενος του Κ.Υ. Καλαμπάκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr