Έρχεται ο « Τηλέμαχος » με νέο ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας από τα Βόρεια Βαλκάνια

0 1.130

Ύστερα από την υποχώρηση του χιονιά και τη μικρή βελτίωση του καιρού με την ηλιοφάνεια, αλλά με ισχυρό παγετό την ημέρα των Θεοφανίων, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται να επηρεάσει τη χώρα μας. Ένα ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας από τα βόρεια Βαλκάνια θα κινηθεί προς τη χώρα μας τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, μεταφέροντας ακόμα ψυχρότερες αέριας μάζες, προκαλώντας ενίσχυση των Βοριάδων και χιονοπτώσεις κυρίως στις  ανατολικές περιοχές.

Σημειώνεται ότι το νέο μέτωπο κακοκαιρίας θα είναι λιγότερο χιονοφόρο, αλλά περισσότερο ψυχρό, συγκριτικά με το προηγούμενο με τις εκτεταμένες χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Τη Δευτέρα, χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες αναμένονται στην Ανατολική Μακεδονία και στη Χαλκιδική που γρήγορα θα επεκταθούν στις Σποράδες, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά (και στην Αττική), στην Εύβοια, στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, καθώς, και στα ορεινά της Κρήτης. Βροχές ή χιονόνερο θα σημειωθούν στο Αιγαίο και στη Δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, θα πνέουν Βοριάδες στα πελάγη θυελλώδεις, 7-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα, στη Δυτική Μακεδονία από -12 μέχρι -3 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -7 έως 1, στη νότια Ελλάδα από -2 έως 8 και στις νησιωτικές περιοχές από 2 έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα, πολύ κρύο, συννεφιά με πιθανές λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι Βοριάδες, μέτριοι έως ισχυροί 5-7 Μποφόρ. Θα σημειωθεί ισχυρός παγετός, με τη θερμοκρασία από -5 έως 0 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική τη Δευτέρα, συννεφιά, με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αρχικά στα βόρεια του νομού και σταδιακά τις βραδινές ώρες πιθανόν και στην πόλη της Αθήνας. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις, 6-8 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς.

Την Τρίτη, ηλιοφάνεια με πολύ κρύο και ισχυρό παγετό, τοπικά ολικό στη Βόρεια Ελλάδα, λίγη συννεφιά στη Δυτική Ελλάδα. Στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά, τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στο νότιο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι Βοριάδες, στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 7-8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με ισχυρό παγετό, ο οποίος σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας θα είναι ολικός.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο λόγω των Νοτιάδων, που στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις 7-8 Μποφόρ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.