Έρχεται κρύο, με ισχυρούς ανέμους, βροχές και χιόνια στα βουνά – Του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

0 1.621

Ψυχρές αέριες μάζες μετακινούνται προς τη χώρα μας από την Ανατολική Ευρώπη, οι οποίες θα προκαλέσουν αλλαγή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ θα σημειωθούν και βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, καθώς και σποραδικές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης αισθητό κρύο και ενίσχυση του Βαρδάρη, που θα πνέει με ένταση τα 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στη διάρκεια της ημέρας ισχυρός μέχρι 6 Μποφόρ, ενώ αναμένεται να εξασθενήσει από τις βραδινές ώρες.

Την Πέμπτη αναμένονται πολύ ισχυροί βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο 5-7 Μποφόρ, ενώ βροχές αναμένονται στις περιοχές της  Θράκης, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 μέχρι 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 8 μέχρι 17 και στις νησιωτικές περιοχές από 11 μέχρι 18 βαθμούς.

Την Παρασκευή, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 μέχρι 12 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια από 7 μέχρι 14 βαθμούς, ενώ στη Δυτική Μακεδονία και σε περιοχές μεγαλύτερου υψομέτρου, αναμένονται αρνητικές θερμοκρασίες. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και νότια, ισχυρότερες στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί πολύ ισχυροί 5-7 και στο Ιόνιο θυελλώδεις 8 Μποφόρ.

Το Σάββατο και την Κυριακή, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και νότια, ισχυρότερες στο Ιόνιο, στη Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί πολύ ισχυροί 5-7 και τοπικά στις θαλάσσιες περιοχές 8 Μποφόρ.

από makthes.gr

Ο Μιχάλης Σιούτας είναι Διαδάκτορ Μετεωρολόγιας ΑΠΘ, του  Κέντρου Μετρολογικών εφαρμογών του ΕΛΓΑ αεροδρομίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και κατάγεται από την Θεοτόκο Χασίων του Δήμου Μετεώρων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr