Με επιτυχία ο 1ος Ποδηλατικός Αγώνας Τρικάλων – Μετεώρων « Λεωνίδας Κ. Μακρής – Ιατρός »

0 296

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ουΔιεθνούς Ποδηλατικού Αγώνα ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΜΕΤΕΩΡΩΝ «ΛΕΩΝΙΔΑΣ Κ. ΜΑΚΡΗΣ – ΙΑΤΡΟΣ» ανακοινώνονται τα παρακάτω:

Στον 1Ο ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΜΕΤΕΩΡΩΝ «ΛΕΩΝΙΔΑΣ Κ. ΜΑΚΡΗΣ – ΙΑΤΡΟΣ» που διεξήχθη στο Ν. Τρικάλων κατόπιν διοργανώσεως από τον ποδηλατικό αθλητικό σύλλογο Τρικαλων«ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ), του Δήμου ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, του Δήμου ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ και του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑ Κ. ΜΑΚΡΗ ΙΑΤΡΟΥ, έλαβαν μέρος σύλλογοι απ΄όλη την Ελλάδα , ενώ τη διοργάνωση τίμησε με τη συμμετοχή της και η Εθνική Ομάδα Ανδρών Ρουμανίας η οποία κατέκτησε την 1η και 3η θέση, ενώ τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ.

Ειδικότερα, στον αγώνα,κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ 106 χιλ., που διεξήχθη την 30η Ιουνίου ημέρα Σάββατο και ώρα 16.00από την Κεντρική Πλατεία Τρικάλων με (προεκκίνηση) ακολουθώντας την διαδρομή Β.Τσιτσάνη, Διονυσίου, Ιακωβάκη, Γέφυρα Γκίκα, Μαρκίνα, Καποδιστρίου, Κοραη, Γέφυρα Γούρνας, Αμαλίας, Σατωβριανδρου, ΑγιοςΟικουμένιος , Λεπτοκαρυά : εκκίνηση εν κινήσει ,Περδικοράχη, Χαϊδεμένη , Πλάτανος , Ράξα Σωτήρα , Λεπτοκαρυά ,(τρεις στροφές) Περδικοράχη , Χαϊδεμένη, Πλάτανος, Ρίζωμα , Θεόπετρα, Σαρακίνα, Διάβα, τερματισμός Κρύα Βρύση. Δήλωσαν 57 , ξεκίνησαν 37 ,τερμάτισαν 30 εγκατέλειψαν 7. Συμμετείχαν η Εθνική Ομάδα Ανδρών Ρουμανίας με έξι (6) ποδηλάτες και οι υπόλοιποι από 13 Ελληνικούς Συλλόγους.

Δυστυχώς για λόγους ασφάλειας των χρηστών του οδικού δικτύου και των συμμετεχόντων αθλητών, τόσο κατά τη διεξαγωγή του αγώνα αντοχής στην Ε.Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας και περιφερειακού δρόμου των Μετεώρων, όσο και του αγώνα ΣΙΡΚΟΥΪ στην πόλη των Τρικάλων, η διεξαγωγή του οποίου είχε προγραμματιστεί εντός της πόλεως των Τρικάλων την Κυριακή 1η Ιουλίου, η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων αποφάσισε αφενός την τροποποίηση της διαδρομής του αγώνα αντοχής λόγω του αυξημένης τουριστικής κίνησης ορίζοντας άλλο σημείο τερματισμού και συγκεκριμένα στην Κρύα Βρύση και αφετέρου τη μη διεξαγωγή του αγώνα ΣΙΡΚΟΥΪ, απόφαση η οποία προκάλεσε απογοήτευση και πικρία στην οργανωτική επιτροπή και τους αθλητές και φίλους του ποδηλάτου, πλην όμως έγινε απολύτως σεβαστή από όλους .

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του αγώνα αντοχής που ξεκίνησε στις 4.00 μ.μ. το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 από την Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων :
1οςPLESEAVALENTIN ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2.51΄14΄΄
2ος ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ 2.52΄15΄΄
3οςCOJANUANDREI ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2.52΄54΄΄
4ος ΒΛΑΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΣΑ ΑΣΤΕΡΑ 2.53΄13΄΄
5οςPETRACHEMARIUS ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2.54΄02΄΄
6ος ΤΕΡΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ 2.54΄13΄΄
7ος ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ Π.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2.54΄17΄΄
8οςRICEJUSTINΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ 2.56΄16΄΄
9ος ΦΡΑΜΠΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ 2.56΄25΄΄
10ος ΓΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 2.56΄50΄΄
Πρώτος έφηβος που τερμάτισε ο ΦΡΑΜΠΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Οι βραβεύσεις έγιναν στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.
Στους πρώτους τρείς δόθηκαν Κύπελλα – Μετάλλια – Διπλώματα και χρηματικά έπαθλα από το ΙΔΡΥΜΑ ΛΕΩΝΙΔΑ Κ. ΜΑΚΡΗ ΙΑΤΡΟΥ προς τιμήν του Ιδρυτή του οποίου, Λεωνίδα Κ. Μακρη- ιατρου διοργανώθηκε ο αγώνας και συγκεκριμένα :
Ο 1ος έλαβε χρηματικό έπαθλο 400 ΕΥΡΩ, ο 2οςχρηματικόέπαθλο200 ΕΥΡΩ , ο 3οςχρηματικόέπαθλο150 ΕΥΡΩ ενώ από τους εφήβους που τερμάτισαν ο 1ος έλαβε χρηματικόέπαθλο100 ΕΥΡΩ .

Τις απονομές έκαναν οΑντιπεριφερειάρχηςκ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίωνκ. Άκης Αναστασίου, η Πρόεδρος του Ιδρύματος ΄΄ΛΕΩΝΙΔΑ Κ. ΜΑΚΡΗ ΙΑΤΡΟΥ΄΄ κ. Στεφανία Τριγώνηκαιο Αλυτάρχης του αγώνα κ. Μπάμπης Ρήγας. Κατά την τελετή απονομής δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες για την προσφορά και την επιτυχή συνδιοργάνωση:

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΕΩΝΙΔΑ Κ. ΜΑΚΡΗ ΙΑΤΡΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΤΟ ΕΚΑΒ

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά για την χορηγία τους : το Επιμελητήριο Τρικάλων, το Γραφείο Τελετών Μιχάλη Παναγιώτου, το Ξενοδοχείο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ για την διάθεση αίθουσας για το τεχνικό συνέδριο, τον γιατρό του αγώνα κ. Γεώργιο Βαρσάμη,το ΕΚΑΒ, τον Αλυτάρχη του αγώνα κ. Μπάμπη Ρήγα και την βοηθό κ. Κατερίνα Μαμμή, τους κριτέςκ. Κώστα Δαλαβίκα και κ. Δέσποινα Τσεσμενίδου, τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ρουμανίας κ. Γιώργο Γεωργιάδη και τους ποδηλάτες, τους συνοδούς και ποδηλάτες των Ελληνικών συλλόγων, τους τοπικούς εθελοντές και κριτές , Δημοτικούς υπαλλήλους και φίλους του ποδηλάτου που παραβρέθηκαν στην διαδρομή του αγώνα και στις απονομές, τους οδηγούς των κινούμενων οχημάτων επί των οδών όπου διεξήχθη ο αγώνας για την κατανόηση και υπομονή τους για την ολιγόλεπτη καθυστέρηση καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην διεξαγωγή του αγώνα.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ γι’ αυτόν τον αγώνα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε για την άψογη διεξαγωγή του την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, τόσο εμείς ως διοργανωτές όσο και οι ποδηλάτες και συνοδοί,για την πλήρη κάλυψη όλων των διασταυρώσεων,ακόμη και χωματόδρομων από αστυνομικούς σε όλη την διαδρομή με στάσιμους και εποχούμενους , παρουσία των Διοικητών και Υπο-διοικητών των τμημάτων Τροχαίας Τρικάλων και Καλαμπάκας, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή επιφυλάσσεται για τη διοργάνωση του ματαιωθέντος κατά την 1η Ιουλίου 2018 αγώνα σιρκουι σε μελλοντική ημερομηνία .

Για την Οργανωτική Επιτροπή
Γρηγόρης Πράππας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.