Επίθεση προσφύγων σε στρατιώτες στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά, καθώς η επέμβαση της αστυνομίας στην Εγνατία

0 427

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά, καθώς η επέμβαση της αστυνομίας στην Εγνατία

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά, καθώς η επέμβαση της αστυνομίας στην Εγνατία πυροδότησε ένταση με πρόσφυγες να επιτίθενται σε στρατιώτες με πέτρες αναφέρει με δημοσίευμά του το ethnos.gr

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πέντε φαντάροι που βρίσκονταν στη σκηνή του στρατού μέσα στην δομή φιλοξενίας δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους και πετροβολήθηκαν με αποτέλεσμα να βγουν έξω από το κέντρο.

Το μεσημέρι, η αστυνομία επενέβη στην Εγνατία οδό όπου από χτες, πρόσφυγες πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι αστυνομικοί δέχθηκαν πέτρες και καδρόνια από τους πρόσφυγες, ενώ προσχώρησαν σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές.
Ανάμεσα στους 15 είναι και μία Ισπανίδα, μέλος ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται μέσα στο κέντρο φιλοξενίας από την πρώτη στιγμή. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Μία ακόμη βραδιά έντασης ήταν η χθεσινή και στον καταυλισμό της Ειδομένης, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ προσφύγων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 30 άτομα συνεπλάκησαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης και προκάλεσαν φθορές στη τζαμαρία του κυλικείου. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.