Επίθεση με τοξικό αέριο σκότωσε δεκάδες αμάχους στη Συρία

Αεροπορική επιδρομή με χρήση «τοξικού αερίου» σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην πόλη Χαν Τσεϊχούν,

0 207

Αεροπορική επιδρομή με χρήση «τοξικού αερίου» σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην πόλη Χαν Τσεϊχούν,

Αεροπορική επιδρομή με χρήση «τοξικού αερίου» σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην πόλη Χαν Τσεϊχούν, στην επαρχία Ιντλεμπ της βορειο-δυτικής Συρίας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 58 άμαχοι – μεταξύ αυτών και δύο παιδιά.

Δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί δραματικά και να ξεπεράσει τους 100!

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε την επίθεση και επικαλείται ιατρικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία για τη ταυτότητα του τοξικού αερίου.

Οι εικόνες από την επαρχία Ιντλίμπ την οποία δυνάμεις του συριακού στρατού και οι Ρώσοι σύμμαχοί τους βομβάρδισαν με τοξικό αέριο σοκάρουν.

Άνθρωποι έπαθαν ασφυξία ή λιποθύμησαν, ενώ στις σοκαριστικές εικόνες φαίνονται κάποιοι να βγάζουν αφρούς από το στόμα τους ή γυμνά παιδιά ξαπλωμένα στο έδαφος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επικαλείται ιατρικές πηγές που κάνουν λόγο για επίθεση με τοξικό αέριο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως για τη νέα επίθεση με χημικά (την οποία η Δαμασκός θα αρνηθεί όπως έχει κάνει και για όλες τις προηγούμενες) χρησιμοποιήθηκε το νευροπαραλητικό αέριο Σαρίν. Άλλοι λένε πως για τις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν βαρέλια – βόμβες με αέριο χλωρίου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει πως οι νεκροί στην Χαν Σεϊκχούν, πρωτεύουσα της επαρχίας Ιντλίμπ, πέθαναν από εισπνοή τοξικού αερίου και πως δεκάδες έχουν αναπνευστικά προβλήματα και άλλα συμπτώματα. Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής αν η επίθεση έγινε από τον στρατό του Άσαντ ή από ρωσικά μαχητικά.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση που επικαλείται ιατρικές πηγές, οι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία για τη ταυτότητα του τοξικού αερίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.