Επίθεση αρκούδας σε 53χρονο κυνηγό στην περιοχή της Φλώρινα – Σε σοβαρή κατάσταση η υγεία του

Σε σοβαρή κατάσταση, αλλά χωρίς να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ο 53χρονος κυνηγός

0 417

Σε σοβαρή κατάσταση, αλλά χωρίς να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ο 53χρονος κυνηγός

Σε σοβαρή κατάσταση, αλλά χωρίς να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ο 53χρονος κυνηγός  ο οποίος δέχτηκε επίθεση από αρκούδα το πρωί της Κυριακής, σε περιοχή της Φλώρινας.

Ο άτυχος άνδρας υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, οι οποίες διήρκησαν περίπου έξι ώρες. Ειδικότερα υποβλήθηκε σε επεμβάσεις στο λαιμό για την αποκατάσταση των αδένων και των φωνητικών χορδών, στο μάτι, στο σαγόνι κ.λ.π., ενώ αντιμετωπίστηκαν τραύματα στα χέρια, στο στήθος και σε άλλα σημεία του σώματος. Μετά τις πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις ο 53χρονος Β.Β. από τη Φλώρινα, μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, καθώς δεν υπήρχε ελεύθερη μονάδα στο ΑΧΕΠΑ. Στην εντατική θα παραμείνει για ένα 48ωρο, ενώ το κρίσιμο είναι να μην υπάρξει κάποια μόλυνση. Για το λόγο αυτόν άλλωστε στο νοσοκομείο της Φλώρινας όπου διακομίστηκε αρχικά υποβλήθηκε σε αντιτετανικό και αντιλυσσικό εμβόλιο. Επίσης, στο νοσοκομείο Φλώρινας οι γιατροί περιποιήθηκαν τα βαρύτατα τραύματα του ασθενούς, σταμάτησαν την αιμορραγία και στη συνέχεια διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος κυνηγός, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός, δέχτηκε άγρια επίθεση αρκούδας, το πρωί της Κυριακής 20 Αυγούστου, την ώρα που κυνηγούσε μπεκάτσες μαζί με τον γιο του και έναν φίλο του κυνηγό.  σοβαρήΟι τρεις κυνηγοί είχαν περικυκλώσει χωράφι με ηλιόσπορους στον κάμπο της Κλαδοράχης και πυροβολούσαν σε πουλιά, ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν πολλοί κυνηγοί που έριχναν τουφεκιές. Ξαφνικά, σύμφωνα με μαρτυρίες βγήκε από το χωράφι η μεγαλόσωμη αρκούδα, η οποία αρχικά προσπέρασε τον εν λόγω κυνηγό χωρίς να τον πειράξει. Όμως από πίσω ακολουθούσε ένα αρκουδάκι, το οποίο γρύλισε. Τότε η αρκούδα γύρισε πίσω και επειδή ίσως ένοιωσε ότι κινδύνευε το μωρό της επιτέθηκε στον 53χρονο, τον χτύπησε και τον έριξε κάτω και του προξένησε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα με νύχια και με δόντια. Έτρεξαν αμέσως ο γιος του θύματος και ο τρίτος κυνηγός, οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και μόνο τότε το άγριο ζώο άφησε το θύμα του και έφυγε, αφού βεβαίως του προκάλεσε βαρύτατα τραύματα.

Να σημειωθεί ότι το θύμα είναι έμπειρος κυνηγός και σύμφωνα με συναδέλφους του έχει έρθει πολλές φορές αντιμέτωπος με αρκούδες, αλλά επειδή ακριβώς γνωρίζει πώς να συμπεριφέρεται ουδέποτε είχε πρόβλημα, αλλά αυτή τη φορά η συνάντησή του με το μεγαλόσωμο ζώο ήταν μία πολύ επώδυνη και τραυματική εμπειρία την οποία δεν πρόκειται να ξεχάσει.

eptolemaios.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.