Επιστροφή 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Πόσο θα μείνει ανοιχτή

0 555

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την επιστροφή έως 600 ευρώ από τη ρήτρα αναπροσαρμογής που αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα. Τα αρμοδια υπουργεια και οι συναρμόδιες υπηρεσίες λύνουν τις τελευταίες εκκρεμότητες ώστε στις 14 με 15 Ιουνίου όσοι έχουν μεικτό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ να μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις. Ενώ η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα μείνει ανοιχτή για περίπου 15 ημέρες.

Νωρίτερα σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, λίγες ώρες μετά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για επιστροφή έως 600 ευρώ από τη ρήτρα αναπροσαρμογής που πλήρωσαν οι καταναλωτές για το ηλεκτρικό ρεύμα την περίοδο Δεκεμβρίου-Μαΐου.

Ο ίδιος ανέφερε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι «η προσπάθεια είναι να ανοίξει η πλατφόρμα στις 14-15 Ιουνίου για όσους έχουν μεικτό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ, για την επιδότηση έως 600 ευρώ στα νοικοκυριά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα μείνει «περίπου 15 ημέρες, ώστε να κάνουν αιτήσεις όλα τα νοικοκυριά».

newsbomb.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.