Επιστολή του Βασίλη Γιαγιάκου προς τους υπουργούς με τα αιτήματα των γυμναστηρίων Ν. Τρικάλων

0 325

Κύριοι Υπουργοί,

Η εφαρμογή περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, έπληξε δραματικά και τον κλάδο των γυμναστηρίων, ο οποίος παραμένει ακόμη και σήμερα σε αναστολή λειτουργίας με προφανείς δυσμενείς επιπτώσεις.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου έρχονται αντιμέτωποι με συσσώρευση υποχρεώσεων, δημιουργία νέων χρεών, έλλειψη πόρων για την επανέναρξη τους αλλά και επενδυτικών κεφαλαίων για εγκαταστάσεις και εξοπλισμό σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις στη μετά Covid εποχή.

Κύριοι Υπουργοί,

Σας επισυνάπτουμε επιστολή με τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων και Πτυχιούχων Γυμναστών Ν. Τρικάλων και παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα με λήψη ανακουφιστικών μέτρων οικονομικής ενίσχυσης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Γιαγιάκος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

 

 Αιτήματα Γυμναστήριων Ελλάδος

Αξιότιμε Κύριε  Πρόεδρε του Επιμελητηρίου ν. Τρικάλων
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε και σε εσάς τα αιτήματα μας τα οποία μέσω του Πανελληνίου συνδέσμου μας ,έχουμε κοινοποιήσει στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης καθώς και στο γραφείο του Πρωθυπουργού τα οποία θεωρούμε ότι είναι τα πλέον βασικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν έτσι ώστε οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να επιβιώσουν.

-Να ενταχθούμε σαν κλάδος σε ειδικό για τα γυμναστήρια πρόγραμμα ΕΣΠΑ όπως αυτό που ανακοινώθηκε για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στο οποίο θα καλύπτονται και θα επιδοτούνται εκτός από την ψηφιακή αναβάθμιση και το outdoor training, έξοδα για την αγορά εξοπλισμού, κατασκευαστικά και πάγιες δαπάνες.

-Να ενταχτεί ο κλάδος των γυμναστηρίων στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ που είναι πάγιο αίτημα μας.

-Να ενισχυθούν οικονομικά οι επιχειρήσεις μας με την έναρξη της λειτουργίας μας, μετά την λήξη της πανδημίας ώστε να ανταποκριθούμε στις συσσωρευμένες  οικονομικές υποχρεώσεις  μετά από διακοπή εργασιών ενός περίπου έτους.

-Να επιδοτηθούμε με μειωμένο ενοίκιο για χρονική διάρκεια 6 μηνών από την έναρξη λειτουργίας.

-Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για την διατήρηση του υπάρχοντος προσωπικού καθώς και ρύθμιση σε δόσεις των ήδη υπαρχόντων υποχρεώσεων.

-Σαν μέτρο οικονομικής  ενίσχυσης του κλάδου να μην επιστραφούν οι επιστρεπτέες προκαταβολές.

-Να ενταχτούμε στο πρόγραμμα επιδότησης για αγορά μηχανημάτων καθαρισμού αέρα  της ατμόσφαιρας για την καταπολέμηση του covid-19.

-Να ενταχτεί ο κλάδος των γυμναστηρίων στα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης με voucher ανάλογα με αυτά των κατασκηνώσεων και ΚΔΑΠ.

-Και κλείνοντας ένα διαχρονικό αίτημα του κλάδου, να θεσμοθετηθεί διοικητικό χρηματικό πρόστιμο σε όσους εργάζονται παράνομα χωρίς άδεια λειτουργίας γυμναστηρίου,  κάτι ανάλογο με το πρόστιμο  που επιβάλλεται σήμερα λόγω covid-19, που θα ισχύει συνεχώς και μετά την πανδημία, ώστε να καταπολεμηθεί η μαύρη  αφορολόγητη εργασία που είναι τεράστια πληγή και οικονομική αιμορραγία για τις επιχειρήσεις  μας αλλά και για τα φορολογικά έσοδα της πολιτείας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  – Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γιάννης Κουλιεράκης  – Βαγγέλης Μαγκούτης

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.