Επιστολή του Δημάρχου Μετεώρων στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για την σιδηροδρομική γραμμή Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα

0 359

Αξιότιμοι Κύριοι,

Μετά την θεομηνία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και κυρίως την Καρδίτσα και τα περίχωρά της δημιουργήθηκε σωρεία προβλημάτων τόσο στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο όσο και σε οικείες και επιχειρήσεις. Πέραν των ανωτέρω, έγινε δυσχερέστερη η μετακίνηση των πολιτών και επισκεπτών στην τουριστικής περιοχής των Μετεώρων και στην πόλη της Καλαμπάκας. Σχετικά με αυτό θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα κάτωθι και να επιληφθείτε σχετικά:

Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 883/590 και 885 από Καλαμπάκα μέχρι Παλαιοφάρσαλα θα πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν με λεωφορεία, τα οποία θα έχουν ως ενδιάμεσους σταθμούς Σοφάδες, Καρδίτσα και Τρίκαλα δίνοντας την δυνατότητα στους επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μπορούν να μετακινηθούν.

Ταυτόχρονα σε συνεννόηση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα δρομολόγια για Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ώστε να υπάρχει ανταπόκριση του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου με τα λεωφορεία Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα ώστε να αποβιβάζονται και να επιβιβάζονται επιβάτες χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις στα υπάρχοντα αρτηριακά τρένα.

Κλείνοντας να ευχηθούμε την όσο το συντομότερο αποκατάσταση της ζημιάς που προκάλεσε η καταιγίδα «ΙΑΝΟΣ», ελπίζοντας στις άμεσες και στοχευμένες ενέργειές σας. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.