Επιστολή του Δ/ντη του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας Βασίλη Παππά για το κλείσιμο των σχολείων

0 5,862

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριων του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας

Από σήμερα και για δεκατέσσερις ημέρες μπαίνουμε σε μια δοκιμασία πρωτόγνωρη για την ελληνική εκπαίδευση και την ελληνική κοινωνία.

Από σήμερα και για δεκατέσσερις ημέρες (ελπίζουμε τόσο) θα αναμετρηθούμε με τη συνέπεια, την υπομονή, την επιμονή, τον αλληλοσεβασμό, την αλληλεγγύη.

Θα αναμετρηθούμε με τον κακό μας εαυτό, του εγώ μας, του ωχαδελφισμού μας, του «και τι με νοιάζει εμένα».

Θα αναμετρηθούμε με τις φήμες (το 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας έζησε τέτοιες ανυπόστατες φήμες), θα αναμετρηθούμε με το πόσο απορρίπτουμε τις δοξασίες και τις προλήψεις και το πόσο συντασσόμαστε με τα προστάγματα της επιστήμης και των πραγματικά ειδικών.
Η συναίσθηση του ατομικού καθήκοντος επιτάσσει να κρατήσουμε τα παιδιά στο σπίτι και να «ξανα»-ανακαλύψουμε το παιγνίδι και την επικοινωνία μαζί τους. Παιγνίδια πάνω από ξένα πληκτρολόγια καλό είναι να αποφεύγονται.

Ειδικά όσοι και όσες από εσάς έχετε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες χρειάζεται να είσαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί/ες. Τα παιδιά θα «αντέξουν» .

Οι μεγάλοι όχι. Μετά δεν θα φταίει ούτε η κακιά στιγμή, ούτε η κακιά η ώρα, αλλά οι ολέθριες επιλογές μας.

Σύνεση, προσοχή συνεχές πλύσιμο των χεριών και κανόνες προσωπικής υγιεινής για να προλάβουμε τα χειρότερα.

Απευθύνω επίσης έκκληση προς τους συναδέλφους της «άλλης όχθης» να μην το δουν ως ευκαιρία κάλυψης ύλης. Θα έχουν τις ευκαιρίες προς τούτο αργότερα.

Ειδάλλως αναιρείται όλη η προσπάθεια και δυναμιτίζεται η υγεία του κοινωνικού συνόλου. Ο αναπτυγμένος, αλλά απρόσεκτος ιταλικός βορράς μετρά ήδη εκατοντάδες νεκρούς. Ας μην τους μιμηθούμε.

Τώρα είναι ευκαιρία να αφήσουμε τα λόγια τα μεγάλα, να ξεπεζέψουμε από το εγώ μας και να συνταχθούμε με το εμείς της κοινωνίας. Ιδού η Ρόδος …

Σημ. Επιστρέφοντας μετά την περιπέτεια, θα μας βρείτε όλους τους εκπαιδευτικούς στις επάλξεις, για να αναπληρώσουμε τον χαμένο εκπαιδευτικά χρόνο.

Ο δ/ντης του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας

Βασίλειος Παππάς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.