Επιστολή της Ανθής Παπακώστα – Ζαλαβρά Προέδρου του Συλλόγου Κουρέων – Κομμωτών Καλαμπάκας

0 1,055

Όλες αυτές τις ημέρες του εγκλεισμού μας στα σπίτια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού κάποιοι από τους επαγγελματίες του κλάδου μας δεχθήκαμε μηνύματα μιας απίστευτης αντιεπαγγελματικής και συνάμα επικίνδυνης συμπεριφοράς κάποιων που με κύριο γνώμονα το κέρδος έβαλαν σε κίνδυνο την υγεία συνανθρώπων μας.

Θα ήθελα να επισημάνω για ακόμη μια φορά σε όλους τους συναδέλφους να σεβαστούν και να τηρήσουν τα μέτρα αυστηρά. Είναι κρίμα και αντιεπαγγελματικό μόνο και μόνο για το κέρδος να μην υπάρχει σεβασμός στο συνάνθρωπό μας.

Όλα αυτά τα χρόνια ενεργούμε με σεβασμό προς το επάγγελμά μας και τους πελάτες μας. Ακόμη και προς τους παράνομους δείξαμε ανοχή αποφεύγοντας να κινηθούμε εναντίον τους με οποιοδήποτε νόμιμο μέσο.

Παρ’ όλα αυτά κάποιοι εκμεταλλευόμενοι αυτή την ανοχή εξακολουθούν να ενεργούν ατομικά μη σεβόμενοι τους υπόλοιπους (συναδέλφους και πελάτες) δημιουργώντας προβλήματα σε όλους μας.

Είναι άδικο για όσους από εμάς σεβόμαστε τα μέτρα να θεωρούμαστε «αντιεπαγγελματίες» επειδή λέμε ΟΧΙ σε παράνομη κίνηση προς οποιαδήποτε εξυπηρέτηση πελατών.

Σκοπός είναι όταν όλο αυτό τελειώσει να γυρίσουμε όλοι στα μαγαζιά μας υγιείς και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο μας. Ας αναλογιστούμε όλοι τις πράξεις μας και με υπευθυνότητα ας τηρήσουμε τα μέτρα.

Γνωρίζω, όπως και όλοι μας, πόσο δύσκολο είναι να πειθαρχήσουμε στα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θα πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι εμείς πρέπει να προστατέψουμε όλους αυτούς που καθημερινά είναι έξω και δίνουν σκληρό αγώνα για την υγεία μας, τη διατροφή μας και την προστασία μας. Πρέπει να προστατέψουμε τους ανθρώπους που εργάζονται βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και ακόμη και τη ζωή τους, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους αστυνομικούς, τους επαγγελματίες στον κλάδο της σίτισης κ.ά. Ας σκεφτούμε ότι ένας από αυτούς είναι παιδί μας, γονιός, σύζυγος και εκτελεί το καθήκον του. Μην τους δυσκολεύουμε την ζωή.

Νομίζω ότι όλοι μας οφείλουμε να εκφράσουμε το σεβασμό μας σ’ αυτούς τους ανθρώπους και να τους ευχαριστήσουμε γι’ αυτό που κάνουν με αυταπάρνηση ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ.

Ευχαριστώ όλους για την συμπαράσταση.

Ανθή Παπακώστα-Ζαλαβρά

Πρόεδρος Συλλόγου Κουρέων-Κομμωτών Καλαμπάκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.