Επιστολή στον Υπουργό Τουρισμού από την Ένωση Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Π.Ε. Τρικαλων

0 263

Συνεχίζουμε να είμαστε θεατές ενός θεάτρου του παραλόγου.

Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε μια τεράστια αβεβαιότητα για το μέλλον μας.
Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να αντιληφθούμε με ποιο σκεπτικό τα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ, τα οποία στην ουσία είναι ΚΛΕΙΣΤΑ , το κράτος συνεχίζει να τα θεωρεί ΑΝΟΙΧΤΑ .

Ποιός δεν μπορεί να καταλάβει ότι εδώ και ενάμιση μήνα οι Τζίροι των περισσότερων ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ είναι ΜΙΔΕΝΙΚΟΙ και ΔΕΝ προβλέπεται να ΑΛΛΑΞΟΥΝ για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το επόμενο Εξάμηνο επιμένουν με την οξύμωρη δικαιολογία ότι οι “γιατροί έκλεισαν τις Επιχειρήσεις που ηταν υγειονομικά επικίνδυνες”, ενώ τα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ και τα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ τα οποία τήρησαν όλους τους κανόνες και όλα τα πρωτόκολλα με αύξηση του κόστους λειτουργίας τους 5 – 7%, με
μειωμένες τιμές και κατόρθωσαν να λειτουργήσουν στην καλύτερη περίπτωση 2 μήνες, σήμερα τιμωρούνται για την επιτυχία τους αυτή.

Ζητήσαμε από την Κυβέρνηση, εφόσον επιμένει να μην τα Κλείσει με Κρατική εντολή, τουλάχιστον για τα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ , τα οποία δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ΚΛΕΙΣΟΥΝ, να ενταχθούν στα < ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ > εκείνων των επιχειρήσεων, οι οποίες έκλεισαν με Κρατική Εντολή.

Ζητήσαμε και σε αυτή την περίπτωση ότι θα πρέπει συμπληρωματικά να
παγώσουν τουλάχιστον οι οφειλές του ΑΔΙΚΟΥ ΕΝΦΙΑ και του ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ .

Ακόμη περιμένουμε.

Και ενώ συνεχίζεται η εμμονή του Κράτους να θεωρεί τα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ σήμερα βγαίνει απαγόρευση λειτουργίας των εστιατόριων στα Ξενοδοχεία 24, 25 , 30 και 31 Δεκεμβρίου.
Και δηλώνει ότι αυτές οι ημερομηνίες θα
λειτουργεί μόνον το Room Service.

Εφόσον τα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ θεωρούνται ΑΝΟΙΧΤΑ η ίδια η Κυβέρνηση μας είχε εξηγήσει πριν από λίγες ώρες ότι με τον κωδικό 2 μπορούν οι υποψήφιοι πελάτες εντός του Νομού να κυκλοφορήσουν προκειμένου να πάνε στα Ξενοδοχεία.

Εφόσον τα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ είναι ανοιχτά ο νόμος τους επιτρέπει να λειτουργήσουν τα Εστιατόρια τους και φυσικά τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα τις αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και πληρότητες του
50% της δυναμικότητας του εστιατορίου τους.

Τι δεν καταλαβαίνουμε ;

Και ξαφνικά βγαίνει αυτή η διάταξη;

Το μεσημέρι το << ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ >> να μας λέει ότι αυτό είναι νομίμως λογικό προβάλλοντας το και σαν ΑΝΤΙΛΟΓΟ στο δικό μας αίτημα για ΚΛΕΙΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ και μετά από λίγες ώρες να έρχεται η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ .

Έτσι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ .

Έτσι ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ το κράτος.

Έτσι ΔΕΝ υπάρχει καμία Εμπιστοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση υπήρχε ένας ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ , διότι ξεχνάει το κράτος ότι υπάρχουν πάρα πολλά ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ οποία δεν έχουν εστιατόριο, γι αυτό και ζητήσαμε για τα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ που στην ουσία είναι ΚΛΕΙΣΤΑ λόγω των απαγορεύσεων να θεωρηθούν ΚΛΕΙΣΤΑ με ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ.

Από την αρχή της πανδημίας είχαμε πει και είχαμε θέσει στόχο να διατηρηθούν ανοιχτές οι επιχειρήσεις μέχρι τον Απρίλιο – Μάιο του 2021, όπου όλοι ευελπιστούσαμε ότι θα υπάρξει κινητικότητα στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

Έχουμε εξηγήσει ότι οι Επιχειρήσεις του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ , εφόσον επιβιώσουν, θα είναι οι πρώτες που θα αποφέρουν σημαντικό εισόδημα όχι μόνον στο κράτος αλλά και στις τοπικές κοινωνίες.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρεπει να ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ και με όλα αυτά τα
ΜΕΤΡΑ αποκλείεται αυτό να συμβεί.

Ποιός δεν καταλαβαίνει ότι με Μηδενικούς ΤΖΙΡΟΥΣ , με Επιστρεπτέες Προκαταβολές, οι οποίες σε μερικές περιπτώσεις Αδίκησαν τις Επιχειρησεις, τίθεται θέμα επιβίωσης των ίδιων των ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ .

Ακούμε για διάφορα ευεργετικά μέτρα. Παραδείγματος χάρη, Ρύθμιση 120 δόσεων όπου θα πρέπει ο επιχειρηματίας να πληρώνει όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις του και για να ενταχθεί να πληρωθεί πρώτη δόση μέσα στον Δεκέμβριο.

ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ;

Όσο και καλό < ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ> και να υπήρχε χάθηκε μέσα στη δεκαετία της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ όπου παρόλα ταύτα οι ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ έβαλαν πλάτη, επένδυσαν, ΑΝΟΙΞΑΝ τα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ τους και απέφεραν μερικά δισεκατομμύρια στο δημόσιο ταμείο.
Φαίνεται ότι γι’ αυτό πρέπει να τιμωρηθούμε.

Φαίνεται ότι είναι αλήθεια ότι πρέπει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να σβήσουν. Φαίνεται ότι κανένας δεν νοιάζεται για το 1 εκατομμύριο ανέργους που θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες.

Και μέσα σε όλα αυτά η ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ζει και βασιλεύει.
Ακούμε μέτρα για τους πάντες και για τα πάντα.

Δεν ακούσαμε ούτε ένα γι’ αυτή την πληγή της οικονομίας.

Ζητάμε για άλλη μια φορά να ακουστεί η φωνή μας για να βρεθεί λύση, η οποία να είναι βιώσιμη για εμάς τις οικογένειες μας τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις μας.

Η ΈΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ θα
προβεί άμεσα σε τηλεδιασκέψεις με τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ανά περιοχή και θα κληθούμε εκεί να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον μας.

Ζητάμε από τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του Νομού να σταθούν ΔΙΠΛΑ στην ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

Διότι αυτό δεν αφορά μόνον τους ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ αλλά και τις ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ και τα Δεκάδες Επαγγέλματα που επηρεάζονται ΆΜΕΣΑ από τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

Κοινοποίηση :

ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κο ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Εκ του Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ
ΦΑΜΙΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.