Επιστολή Σωτήρη Βλιώρα: Όποιος βλέπει αυτό που χτίστηκε με πολύ κόπο και μένει αδρανής είναι σαν να το καταστρέφει ο ίδιος

0 428

 

Κατά τον τελευταίο χρόνο, μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο δήμο μας, υπάρχουν πολλά παράπονα στους κύκλους των δημοτών, από το αποτέλεσμα του έργου που προέκυψε, καθώς κάποιοι εστιάζουν κυρίως στο πολιτικό φαίνεσθε και όχι στο πολιτικό γίγνεσθαι, επιρρίπτοντας όμως άτυπα και άδικα ίσως την ευθύνη στον ίδιο τον δήμαρχο.

Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας να αναφερθώ σε συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία στηρίζουν και την παραπάνω άποψή μου για τα οποία κατά τη γνώμη μου ουδεμία ευθύνη επιφέρει ο δήμαρχος.

Αρχικά, με την ανάθεση των αρμοδιοτήτων, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι σε σχέση με τους ρόλους που ανέλαβαν, δεν ανταποκρίθηκαν σωστά καθώς δεν τους διαχειρίστηκαν (τους ρόλους) όπως θα έπρεπε. Παρότι όμως το έργο ήταν καθαρά δικό τους, η ευθύνη έπεσε στον δήμαρχο, κάτι για το οποίο, δυστυχώς και οι δημότες έχουν την ίδια άποψη.

Συγκεκριμένα, το θέμα των αδέσποτων δεν λύθηκε. ‘’Αλλάζοντας χέρια’’  από τον έναν αντιδήμαρχο στον άλλον, κανείς δεν κατάφερε να δώσει ουσιαστική λύση.

Επίσης, το κλείσιμο της οδού Τρικάλων, παρόλο που είχε αποφασιστεί εξαρχής από το κυρίαρχο όργανο (δημοτικό συμβούλιο) να μην κλείσει, προέβησαν σε σύγκλιση ομάδας χωρίς να λάβουν υπόψη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Συν τοις άλλοις, ‘’συχνά πυκνά’’, θίγεται το θέμα απομάκρυνσης συνεργατών του δημάρχου οι οποίοι όμως αναγνωρίζονται στην κοινωνία για το έργο τους. Αυτά δεν είναι λόγια αβάσιμα, είναι λόγια που έχουν ειπωθεί, καθώς συχνά ακούγεται ‘’διώξτε τον τάδε’’ χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα και μάλιστα μη έχοντας τέτοια αρμοδιότητα. Αντί λοιπόν να συνεργαστούν μαζί τους, για το καλό του δήμου, θέλουν την απομάκρυνσή τους…

 

Προκειμένου λοιπόν να μην αλλοιώνουν την εικόνα και το έργο του δημάρχου, καλό θα κάνει, η ομάδα να μην παρεμβαίνει στις προσωπικές του επιλογές και να τον αφήνουν ανενόχλητο, ανεπηρέαστο και αμερόληπτο να πράξει το έργο του.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι δεν θα μπορούσα να μείνω αδρανής μπροστά σε αυτά τα τεκταινόμενα, γιατί ‘’όποιος βλέπει αυτό που χτίστηκε με πολύ κόπο, να καταστρέφεται, και μένει αδρανής, είναι σα να το καταστρέφει ο ίδιος’’…

 

ΒΛΙΩΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.