Επιστολή προς το Δήμο Μετεώρων εκ μέρους των εθελοντών της φιλοζωικής του δήμου Μετεώρων “Η Στέγη”

0 531

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

Αποτελούμε μία ομάδα εθελοντών που στηρίζει τη φιλοζωική του δήμου Μετερώρων «Η Στέγη». Ο ρόλος της «Στέγης», όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, είναι η φιλοξενία και η φροντίδα αδέσποτων σκυλιών.

Πολλά από τα αδέσποτα που φιλοξενούνται μάλιστα είναι, ήδη καταχωρημένα στο Δήμο Μετεώρων.

Η παρούσα επιστολή έχει ως στόχο να κινητοποιήσει το Δήμο να δράσει υπέρ των αδέσποτων με έμπρακτο και αποτελεσματικό τρόπο, καθώς μετά την επίσκεψη κάποιων εθελοντών μας διαπιστώθηκε μια αποκαρδιωτική εικόνα και μια απάνθρωπη κατάσταση, με αδέσποτα να πεινάνε, να αρρωσταίνουν και να μην δέχονται την κατάλληλη φροντίδα. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι ο Δήμος, είτε λόγω απουσίας ενδιαφέροντος είτε λόγω υπερβολικών υποχρεώσεων, δεν έχει εκφράσει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τα αδέσποτα του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά σκυλιά να μην έχουν εμβολιαστεί, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Επιπλέον, έχουμε ενημερωθεί σχετικά με τη διακοπή της συνεργασίας σας με τη φιλοζωική. Αυτή η συνεργασία ήταν ιδιαίτερα βοηθητική για τα αδέσποτα του δήμου, καθώς αυτή τη στιγμή η απουσία της σημαίνει ότι ελάχιστη τροφή δίνεται για πλήθος σκυλιών ( ο Δήμος πλέον αφήνει απέξω μονάχα 2 τσουβαλια τροφή ημερήσια για 120+ σκυλιά). Ήδη οι εθελοντές καλύπτουμε μερικά από τα εμβόλια και για τα σκυλιά που ανήκουν σε εσάς,γιατί εμείς δε ξεχωρίζουμε ούτε ποιο θα φάει ούτε ποιο εμβολιαστεί.

Επίσης καλύπτουμε τον μήνα 3-4 τσουβάλια, αλλά δεν είναι αρκετά για έναν μήνα. Υπάρχουν σκυλιά που βρήκαμε, τα περισυλλέξαμε εμείς, τα ταΐσαμε, τα εμβολιάσαμε με δικά μας έξοδα και φιλοξενούνται στη Στέγη, και χρειάζονται άμεσα στειρώσεις! Πόσα πια να καλύψουμε; Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας σε τροφή, φάρμακα, εμβόλια και στειρώσεις. Απαιτούμε αυτά που δικαιούνται τα ζώα καθώς γνωρίζουμε και από άλλους Δήμους τα ανάλογα κονδύλια που καλύπτονται από το Υπουργείο για τα αδέσποτα. Η λύση υπάρχει, η δική μας βοήθεια είναι έμπρακτη με αποδείξεις, και όλα καταχωρημένα στο αρχείο των εθελοντών.

Θα σας παρακαλούσαμε να στηρίξετε οικονομικά και έμπρακτα το έργο για την καλύτερη αντιμετώπιση των αδέσποτων του Δήμου και να βοηθήσετε το έργο της «Στέγης», για να μην ακουστούν περιστατικά κακοποίησης ζώων, το οποίο σήμερα τον 21ο αιώνα αποτελεί κακούργημα και μπορεί να καταστρέψει τη φήμη ενός δήμου, ιδιαίτερα στην προσπάθεια της αντανάκλασης μιας εικόνας υπέρ των ευρωπαϊκών αξιών.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και ευελπιστούμε σε μια συνεργασία για το καλύτερο αυτού του τόπου.

Με εκτίμηση,
Οι εθελοντές που στηρίζουν τη φιλοζωική του δήμου Μετεώρων “Η Στέγη”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.