Επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου της Φαρκαδόνας Ε. Κοταρέλα, προς Κουρέτα για τις δηλώσεις του σε εκπομπή της ΕΡΤ3

0 524

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φαρκαδόνας κ. Ευάγγελος Κοταρέλας προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα, κοινοποιούμενη στον κ. Περιφερειάρχη αλλά και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τις δηλώσεις του σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Τριτολογίες” στην ΕΡΤ3 και τη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,

Μετά την καταστροφική πλημμύρα Daniel της 7ης Σεπτεμβρίου στην περιοχή μας, το μόνο που αντικρύζει κανείς, τόσο στη δημοτική κοινότητα Φαρκαδόνας όσο και στα γύρω χωριά, είναι εικόνες βιβλικής καταστροφής. Η πλειοψηφία των δημοτών έχει χάσει την κύρια κατοικία της και βιώνει βαθιά ψυχικά τραύματα αντιμετωπίζοντας τις ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. Μέσα σε αίσθημα απόγνωσης, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών παλεύουν να ανταπεξέλθουν στην τραγική καθημερινότητά τους για να αποκαταστήσουν τις ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και αγροτικές εκτάσεις.

Προς δυσάρεστη έκπληξη παρακολουθήσαμε τη συνέντευξή σας στην ΕΡΤ3 και τη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα όπου αναφερθήκατε στη διαμονή των πλημμυροπαθών του δήμου Φαρκαδόνας στη δομή του Κουτσόχερου, τονίζοντας ότι ζουν εκεί καταχρηστικά επειδή «τα έχουν όλα τζάμπα και δεν πληρώνουν ρεύμα», τη στιγμή που εσείς τους προτείνατε να φύγουν από κει.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε κ. Περιφερειάρχα ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στη δομή είναι άνθρωποι νοικοκυραίοι που διακατέχονται από αξιοπρέπεια και μέσα σε μια νύχτα βρέθηκαν στον δρόμο χάνοντας τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής. Αρκετοί από αυτούς δεν έχουν εισπράξει ακόμη την πρώτη αρωγή για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Επιπλέον τα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί ως πράσινα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και το νερό εσωτερικά έχει φτάσει τουλάχιστον τα 3 μέτρα με αποτέλεσμα να χρειάζεται χρόνος για την επισκευή τους και μεγάλο οικονομικό κόστος. Αναφορικά με την ενοικίαση κατοικιών, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το 80% των κατοικιών της δημοτικής κοινότητας Φαρκαδόνας έχει καταστραφεί.

Η ενοικίαση σε όμορες κοινότητες και δήμους δεν επαρκεί, αφενός λόγω της καταστροφής σε μεγάλο βαθμό μερικών εξ’ αυτών και αφετέρου λόγω της μεγάλης ζήτησης μαζικού αριθμού πλημμυροπαθών. Το κόστος ενοικίασης κατοικίας σε μεγάλη γειτονική πόλη είναι δυσβάσταχτο και σε συνδυασμό με το κόστος μεταφορικών για να επισκέπτονται σε καθημερινή βάση τα κατεστραμμένα σπίτια τους το καθιστά απλησίαστο.

Γι’ αυτούς του λόγους λοιπόν κ. Περιφερειάρχα σας προσκαλούμε να περπατήσουμε μαζί τόσο στη δομή όσο και στη δημοτική κοινότητα Φαρκαδόνας ώστε κι εσείς να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την τραγική κατάσταση που επικρατεί 6 μήνες μετά την καταστροφή.
Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε σύντομα στο κάλεσμά μας για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να συμβάλλετε στην προσπάθειά μας να επαναφέρουμε τη δημοτική μας κοινότητα και τα γύρω χωριά στους κανονικούς τους ρυθμούς.

Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Φαρκαδόνας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr