Επιστολή Διαμαρτυρίας Προέδρου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς Ιωάννη Αναγνώστου

Επιστολή διαμαρτυρία εστάλη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,

0 134

Επιστολή διαμαρτυρία εστάλη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,

Επιστολή διαμαρτυρία εστάλη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Γενικό Γραμματέα Αντ/τικής Πολιτικής από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς κ. Ιωάννη Αναγνώστου η οποία αναφέρει τα παρακάτω:

Κύριε Υπουργέ, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α Ρύθμιση θεμάτων Ο.Τ.Α και άλλες διατάξεις», στο Άρθρο 49, Θέματα Δημοτικών Αστυνομικών, παράγραφος 2, προβλέπεται η εξαίρεση από την περικοπή της υπερβάλλουσας μείωσης (προσωπική διαφορά) του άρθρου 29 του ν. 4024/2011 των υπαλλήλων που μετατάσσονται ή μεταφέρονται στους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν στο πλαίσιο της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας του άρθρου 30 του ν. 4223/2013, όπως ισχύει, σε Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων.

Το προηγούμενο εδάφιο εφαρμόζεται και σε μετατάξεις ή μεταφορές υπαλλήλων που διενεργήθηκαν σε Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και με άλλες διατάξεις, εκτός αυτών περί ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας.

Για μία ακόμη φορά οι συνάδελφοι μας, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν μεταφερθεί στα Καταστήματα Κράτησης, βλέπουμε να μην λαμβάνουν της ευεργετικής διάταξης εξαίρεσης από την περικοπή της υπερβάλλουσας μείωσης όταν σχεδόν το σύνολο των πρώην συναδέλφων τους ενσωματώνεται στην ανωτέρω διάταξη.

Επιπροσθέτως το αίτημα αυτό έχει κοινοποιηθεί με τον πιο επίσημο τρόπο
υπογεγραμμένο από τον Υπουργό κ . Παρασκευόπουλο Νικόλαο από μεριάς Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με το υπ.αριθ:42560 από 07-06-2016 έγγραφο του Υπουργείου μας.

Από ότι φαίνεται όμως δεν ελήφθη υπ’ όψιν εκ μέρους του παραλήπτη ο οποίος βεβαίως δεν ξέχασε να εξαιρέσει όλους τους Υπαλλήλους του Υπουργείου όπου προΐσταται!!!!!!!!!!!!!!

Η αδικία αυτή πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα και να προβλεφθεί ότι και στους συνάδελφους μας πρώην δημοτικούς αστυνομικούς των καταστημάτων κράτησης θα καταβληθεί μισθολογικά η προσωπική διαφορά.

Τέλος στο ίδιο νομοσχέδιο και συγκεκριμένα στο άρθρο 59 δίδεται η δυνατότητα παροχής πρόσθετων κινήτρων σε δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σε νησιά και στην παραμεθόριο.

Τα κίνητρα συνίστανται στην δυνατότητα των Δήμων και των Νομικών τους
Προσώπων Δημοσίου Δικαίου να προσφέρουν στους υπαλλήλους μια σειρά παροχών, όπως δωρεάν σίτιση και κατάλυμα διαμονής.

Αφορούν:

• τους δημοτικούς υπαλλήλους τους

• τους ιατρούς και τους νοσηλευτές των Κέντρων Υγείας

• το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

• το Λιμενικό Σώμα

• τους Πυροσβέστες

• τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ

• τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Ναι, σωστά μαντέψατε….

πάλι κάποιος ξέχασε να προσθέσει το προσωπικό των Καταστημάτων
Κράτησης…

Αν υπάρχει περίπτωση να θεωρούμαστε εκ μέρους κάποιων Υπουργών και παρατρεχάμενων τους υπάλληλοι δεύτερης κατηγορίας, τους θυμίζουμε ότι είμαστε αυτοί που κάθε μέρα, όλες τις ώρες του 24ωρου , παράσχουμε εργασία για την διασφάλιση της ειρήνης, της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας στις ελληνικές φυλακές με κουτσουρεμένους μισθούς από την οικονομική βαρβαρότητα των μνημονίων χωρίς τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές.

Τουλάχιστον έχετε τον χρόνο να διορθώσετε τα ανωτέρω σημεία με την ενσωμάτωση των Υπαλλήλων Καταστημάτων Κράτησης στα δύο άρθρα που σας υποδείξαμε.

Εμείς δεν ξεχνάμε τους συναδέλφους μας, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για αυτούς μαζί με αυτούς, ελπίζουμε και εσείς να μην ξεχάσετε τις αριστερές σας καταβολές, τους Υπαλλήλους τους οποίους προΐσταστε και να αποκαταστήσετε τα δύο αυτά σημεία έως την πλήρη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Χρόνος υπάρχει, ελπίζουμε και βούληση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.