Επιστολή – απάντηση στον Δήμαρχο Δ. Μετεώρων απο την Ζαχαρούλα Γιαβρούτα – Λούδα

2 1.302

Χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Χρήστος Σινάνης, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο οι κόρες μου πηγαίνουν σε δημοτικό σχολείο στην Καλαμπάκα τη στιγμή που είμαι μόνιμος κάτοικος Διάβας.

Ισχυρίστηκε ότι δεν έχω το δικαίωμα. Οπότε θεωρώ υποχρέωση μου να τον ενημερώσω δημόσια μιας και δεν έχω κάτι να κρύψω έστω κι αν είναι προσωπικό το θέμα και όχι πολιτικό. Γιατί καλό θα ήταν να ξεκαθαρίζουμε τα προσωπικά από τα πολιτικά.

Το 2012 μετακόμισα μόνιμα στη Διάβα κι έγραψα τα παιδιά μου σε βρεφονηπιακό σταθμό της Καλαμπάκας που βρίσκεται στην πιο κοντινή απόσταση στον τόπο διαμονής μου.

Τα έγραψα εκεί γιατί η Διάβα ΔΕΝ έχει βρεφονηπιακό σταθμό. Τη σχολική χρονιά 2014-2015 η μεγάλη μου κόρη έπρεπε να εγγραφεί σε νηπιαγωγείο. Απευθύνθηκα στο νηπιαγωγείο της Διάβας για να ενημερωθώ αν λειτουργεί ως ολοήμερο. Τι έκπληξη! Δεν λειτουργούσε ως ολοήμερο. Ίσως σ αυτό το σημείο πρέπει να ενημερώσω τον Δήμαρχο πως είμαι εργαζόμενη και μάλιστα όχι μειωμένου ωραρίου και δεν έχω άλλη βοήθεια με τις κόρες μου από κάποιο συγγενή.

Οπότε η λειτουργία ολοημέρου για εμένα ήταν απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής τους σε κάποιο σχολείο. Είχα τη δυνατότητα να τη γράψω σε 2 νηπιαγωγεία κι επέλεξα αυτό που ήταν στην κοντινότερη απόσταση στον τόπο διαμονής μου. Το 2015-2016 η μεγάλη μου κόρη έπρεπε να πάει στο δημοτικό.

Απευθύνθηκα εκ νέου στο σχολείο της Διάβας και ω τι έκπληξη ΔΕΝ λειτουργούσε ως ολοήμερο. Οπότε την έγραψα σε δημοτικό της Καλαμπάκας που λειτουργούσε ως ολοήμερο και πηγαίνει ως σήμερα. Τη σχολική χρονιά 2016-2017 η δεύτερη κόρη μου έπρεπε να πάει στο νηπιαγωγείο. Απευθύνθηκα ξανά στο νηπιαγωγείο της Διάβας και μάλιστα εκεί κατέθεσα τα χαρτιά μου. Τα στείλανε όμως στην Καλαμπάκα.

Μαντέψτε γιατί. Δεν λειτουργούσε ως ολοήμερο. Οπότε τη στείλανε σε νηπιαγωγείο που ήταν ολοήμερο και το πιο κοντινό στον τόπο διαμονής μου.

Τη σχολική χρονιά 2017-2018 η δεύτερη κόρη μου έπρεπε να πάει στο δημοτικό. Ζήτησε να πάει στο ίδιο σχολείο που πηγαίνει η αδερφή της.

Οπότε απλώς πραγματοποίησα την επιθυμία της που και βάση νόμου έχω το δικαίωμα ούτως ή άλλως. Τη σχολική χρονιά 2016-2017 η Τρίτη μου κόρη έπρεπε να πάει σε βρεφονηπιακό σταθμό. Την έγραψα στον ίδιο που πήγανε και οι αδερφές της και είναι και ο πιο κοντινός στο σπίτι μας. Και την έγραψα στην Καλαμπάκα γιατί η Διάβα ΔΕΝ έχει βρεφονηπιακό σταθμό.

Οπότε θ ακολουθήσει την ίδια πορεία με τις αδερφές της.

Σας τα γράφω από τώρα για να μην με ξαναρωτήσετε του χρόνου που θα χει κλείσει το σχολείο της Διάβας. Αν σας ενδιαφέρει τόσο πολύ το σχολείο της Διάβας έστω και καθυστερημένα να αναζητήσετε αλλού τους υπεύθυνους κι όχι σ εμένα.

Φέτος το σχολείο του χωριού λειτουργεί ως ολοήμερο. Τι έπρεπε να κάνω; Να διακόψω τα παιδιά από τη ζωή τους και να τα φέρω στη Διάβα; Αυτό θα κάνατε εσείς στη θέση μου;

Λυπάμαι πολύ που αναγκάστηκα να γράψω αυτή την επιστολή και είναι η πρώτη και τελευταία φορά που το κάνω αλλά αφορά στις κόρες μου. Που σημαίνει πως είναι προσωπικό. Πιο προσωπικό δεν γίνεται. Και ότι λέγεται, είτε είναι σε αίθουσα δημοτικού συμβουλίου είτε έξω από αυτή, παρουσία άλλων ή και όχι θα παίρνει την απάντησή του.

Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα
Κάτοικος Διάβας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

2 Σχόλια
 1. bad luck λέει

  Ζαχαρούλα μην ασχολείσαι μαζί του. Ο άνθρωπος έχει καταντήσει γραφικός και εκτός πραγματικότητας. Καμία σχέση με το περιβάλλον.
  Έπρεπε δε να του γράψεις και σαν υστερόγραφο “Μήπως θα έπρεπε να στείλω τα παιδιά μου να πάνε να παίξουνε στην πανέμορφη παιδική χαρά στο Καστράκι;”
  Υπομονή λίγος καιρός έμεινε ακόμα , εσύ συνέχισε σ αγαπάμε όλοι !

 2. Mike λέει

  Σοβαρά τώρα… μπηκες στην διαδικασία να απαντήσεις σε κάτι τετοιο που ειπώθηκε από τον ΚΥΡΙΟ Δήμαρχο???

  Σε έχω για έξυπνη γυναίκα κα Ζαχαρούλα….

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.