Επίσκεψη του Μητροπολίτη Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας στην Καλαμπάκα

Επίσκεψη στην πόλη της Καλαμπάκας πραγματοποίησε την Κυριακή 8 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπας.

0 266

Επίσκεψη στην πόλη της Καλαμπάκας πραγματοποίησε την Κυριακή 8 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπας.

Επίσκεψη στην πόλη της Καλαμπάκας πραγματοποίησε την Κυριακή 8 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπας.

Ο Σεβασμιότατος επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Καλαμπάκας Χρήστο Σινάνη και εν συνεχεία τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, καθώς με την ευεργέτιδα Κ. Δημουλά τον συνδέει μακρά φιλία από την εποχή που υπηρετούσε στη Βοστώνη.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του, τον Σεβασμιότατο περίμενε και μία ευχάριστη έκπληξη, καθώς τον υποδέχθηκε ο Καλαμπακιώτης γιατρός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος Χ. Λιάπης με τον οποίο γνωρίζονται και συνδέονται με δεσμούς φιλίας και πνευματικής καθοδήγησης από τη Βοστώνη.

Ο Δρ. Λιάπης συνόδευσε τον Άγιο Σουηδίας κατά την επίσκεψή του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τον κατευόδωσε κατά την αναχώρησή του, δηλώνοντας σχετικά:

“Μέρα ξεχωριστής συγκίνησης, σήμερα, για εμένα, καθώς την Καλαμπάκα επισκέφθηκε για λίγο ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπας. Ένας ξεχωριστός Ιεράρχης με τον οποίο με συνδέει προσωπική φιλία από τον καιρό της εκπαίδευσής μου στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης, όπου εκείνος υπηρετούσε ως Αρχιμανδρίτης του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού. Είχα τη χαρά και την τιμή να είμαι δίπλα του και τον Μάιο του 2014 κατά τη χειροτονία του στο Φανάρι από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο.

Τον συνόδευσα με υπερηφάνεια στην επίσκεψή του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας. Έργο και δωρεά της ευεργέτιδος Κ. Δημουλά, στους πολίτες της Καλαμπάκας. Στους τοίχους παρούσα η Βοστώνη, με τη μακρά ιστορία της οικογένειας Δημουλά να συνδέει με δεσμούς προσφοράς την Καλαμπάκα με την άλλη όχθη του Ατλαντικού και το ζωντανό και δημιουργικό κύτταρο της Ελληνικής Ομογένειας

Παρατηρώντας την αγαπητική δύναμη και την προσηνή απλότητα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας, κ. κ. Κλεόπα, καθώς έπαιζε Μονόπολη με τους μικρούς συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας στη Βιβλιοθήκη της Καλαμπάκας, σκέφτομαι όλους αυτούς που εξ αβελτηρίας, ανικανότητας και ιδιοτέλειας έπαιξαν Μονόπολη στις πλάτες μας, εκμεταλλευόμενοι την εμπιστοσύνη του λαού και υποθηκεύοντας το μέλλον μας και κυρίως το μέλλον των παιδιών αυτού του τόπου.”

kl image2kl IMG 4146

kl IMG 4166

kl IMG 4173

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.