Επίσκεψη του Χρήστου Κωστούλη στο Δημόσιο ΙΕΚ Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων

0 640

Σημαντική και εποικοδομητική η επίσκεψη στο Δημόσιο ΙΕΚ Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων. Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν μια σειρά από σημαντικά θέματα με τον Διευθυντή κ. Κατσουγιάννη Βασίλειο ,την κ.Θάνου Χρύσα και την καθηγήτρια της σχολής κ.Αγορογιάννη Δέσποινα , τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την άριστη φιλοξενία στην έδρα της σχολής .

Την 1η Οκτώβρίου 2022 η συνολική δύναμη μαθητών ήταν 154 με 8 τμήματα και 35 εκπαιδευτές από το Γ.Ν.Τ κ ΕΚΑΒ Τρικάλων, αριθμός ρεκόρ σε όλη την επικράτεια για τα ΙΕΚ Υπουργείου Υγείας, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αντίστοιχες 47 σχολές νοσοκομείων όπως Ευαγγελισμός, Γεννηματά, Παπανικολάου, Πανεπιστημιακό Λάρισας, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων, Πανεπιστημιακό

Ηρακλείου κλπ, έναντι 51 καταρτιζόμενων το 2017 .

Έχουν λάβει χώρα Πολυάριθμες εθελοντικές εκπαιδεύσεις , με βιωματικά προπλάσματα, σε θέματα: Πρώτων Βοηθειών , Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, Αντιμετώπιση Αιμορραγικών Επεισοδίων, καθώς επίσης και Εθελοντικές δράσεις εξωστρέφειας σε πολίτες των Δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Τρικκαίων ,Δομές του Δήμου Τρικκαίων , Δομές του Δήμου Πύλης , Μαθητές και Εκπαιδευτικοί σε Σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων , Εμπορικός Σύλλογος Δήμου Πύλης, Τμήμα Ασφάλειας & ΟΠΚΕ Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων .

Στα άμμεσα σχέδια η Δημιουργία Πρότυπου Εργαστηριακού Κέντρου στο ΔΙΕΚ Γ.Ν.Τ όπου Κατόπιν σχετικής απόφασης του Δ.Σ Γ.Ν.Τρικάλων ,παραχωρήθηκε στο ΔΙΕΚ χώρος έκτασης 200τμ –

Παλαιά Χειρουργεία, προκειμένου να διαμορφωθούν χώροι αποκλειστικά για εργαστήρια.

Επιπρόσθετα, στις προθέσεις του ΔΙΕΚ είναι

Α). Η αξιοποίηση του εργαστηρίου ως Κέντρο Εκπαίδευσης σε προγράμματα PHTLS- ALS –ILS –BLS-AED για τη Θεσσαλία αλλά και όλη την Επικράτεια, καθώς θα αποτελεί το μοναδικό σχετικό εργαστήριο σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Β).Η αξιοποίηση του χώρου για ένταξη σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα ERASMUS, ώστε να φιλοξενεί και να εκπαιδεύει μαθητές και εκπαιδευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επισημαίνω ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα προέρχεται επιπλέον από την προσωπική δουλειά τόσο από το προσωπικό της σχολής όσο και από τον εθελοντισμό τον εκπαιδευόμενων για την αξιοπρεπή λειτουργία της σχολής .

Δεσμεύομαι ,έχοντας στο ενεργητικό μου και την ιδιότητα του εκπαιδευτή σεμιναρίων σε ΚΕΚ και σε ΙΕΚ ,ότι θα είμαι δίπλα σε όλες τις δράσεις οι οποίες θα έχουν σχέση με την κατάρτιση και την εκπαίδευση .

Καλή συνέχεια στο έργο σας!!!

 

Χρήστος Κωστούλης – Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Τρικάλων

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.