Επίσκεψη Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Διάβας στον Δήμαρχο Μετεώρων

0 578

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Διάβας υπό την παρουσία του εφημερίου Πρεσβυτέρου Ηρακλή Φίλιου, επισκεφτήκαμε τον Δήμαρχο Μετεώρων και συντοπίτη μας κ. Λευτέρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Δήμαρχος μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά στο γραφείο του και αφού ανταλλάξαμε ευχές πραγματοποιήσαμε μία ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση γύρω από θέματα του χωριού. Ο κ. Δήμαρχος ξεδίπλωσε τις σκέψεις του σχετικά με όσα έχει στο νου του να πραγματοποιηθούν στο χωριό και να αναδείξουν την Διάβα. Τόνισε ιδιαίτερα πως η Εκκλησία έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα πράγματα του τόπου για το κοινό καλό όλων. Επίσης, τόνισε πως θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στις δραστηριότητες και προσπάθειες της ενορίας.

Από την μεριά του ο εφημέριος της ενορίας της Διάβας Πρεσβύτερος Ηρακλής Φίλιος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Δήμαρχο για την φιλοξενία και για όσα ανέφερε σχετικά με το χωριό. Σημείωσε πως η ενορία αναπτύσσει ένα αξιόλογο ποιμαντικό έργο στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε και πως αυτό θα συνεχιστεί προς δόξα Θεού και προς ανακούφιση των ενοριτών και ενοριτισσών της Διάβας με την βοήθεια των συνεργατών όλων των δομών του ενοριακού έργου. Αναφερόμενος στις εορταστικές εκδηλώσεις της ενορίας για την εορτή του Αγίου Δημητρίου κατά τον μήνα Οκτώβριο, σημείωσε πως με την βοήθεια του Θεού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα την παρουσία και τον λόγο της Εκκλησίας στην σύγχρονη κοινωνία και θα κληθούν ομιλητές για να αναπτύξουν τις θέσεις τους.

Στο τέλος, ο εφημέριος του ενορίας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προσέφερε στον κ. Δήμαρχο μία αγιογραφημένη εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος και ένα έντυπο με το ποιμαντικό έργο της ενορίας.

Να σημειωθεί πως εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στην συνάντηση παρευρέθηκαν τα Τακτικά Μέλη κα. Αμαλία Σακκά και κ. Γρηγόρης Χαρίσης και τα Αναπληρωματικά Μέλη κα. Καίτη Μουζακιάρη, κα. Καλλιόπη Λίτσιου και κ. Νίκος Αβραμόπουλος.

Ευχόμαστε στον κ. Δήμαρχο καλή επιτυχία στο ευθυνοφόρο έργο του. Να σημειώσουμε δε ότι το νεαρό της ηλικίας του σε συνδυασμό με την σεμνότητα του προσώπου του αποτελούν σημαντικά εφόδια στην επίτευξη του έργου του.

 

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr