Επίσκεψη Ευκλείδη Τσακαλώτου στα Τρίκαλα 

0 275

Επίσκεψη Ευκλείδη Τσακαλώτου, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Τρίκαλα (24/08/2023)


Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευ. Τσακαλώτος, επισκέφθηκε σήμερα τα Τρίκαλα όπου συναντήθηκε με δασεργάτες του Περτουλίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προανήγγειλε πρωτοβουλία, σε επίπεδο αρμόδιων κομματικών επιτροπών και οργάνων, ανάδειξης των σοβαρών προβλημάτων που έχει ήδη προκαλέσει σε δασικούς συνεταιρισμούς, φορείς του Περτουλίου, των κατοίκων αλλά και των επαγγελματιών της περιοχής, η κατάργηση, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του Νομικού Προσώπου (Ταμείο Διαχείρισης)  του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το οποίο τα τελευταία 70 χρόνια διαχειρίστηκε με επιτυχία το δάσος του Περτουλίου Τρικάλων, συγκεράζοντας την επιστημονική έρευνα με την προστασία του δάσους και την τοπική οικονομία.

Στη συνέχεια ο Ευ. Τσακαλώτος συνέδεσε άμεσα το ζήτημα της διαχείρισης του δασικού πλούτου της χώρας με τις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, μέσα από την οποία,  όπως είπε, «αναδεικνύεται η αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης για την προστασία του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος».

Αναφέρθηκε επίσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, στην πρότασή του για σύνταξη κυβερνητικού διαχειριστικού σχεδίου για τις πυρκαγιές που θα παρουσιάζεται κάθε άνοιξη και τα αποτελέσματα του οποίου θα γίνονται απολογιστικά το φθινόπωρο, ενώ αναρωτήθηκε γιατί ενώ υπάρχει, από το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τις Προοπτικές Διαχείρισης Πυρκαγιών Δασών και Υπαίθρου στην Ελλάδα (γνωστή ως έκθεση Goldammer από το όνομα του καθηγητή του Global Fire Monitoring Center) που διερεύνησε τα βαθύτερα αίτια των πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας στη χώρα μας, δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και κατέληξε λέγοντας πως «η προστασία βιοτόπων, οικοσυστημάτων και δασών, αντιμετωπίζοντας και την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, γίνεται μόνο με αγάπη για τα κοινά και τη σκέψη μας στις επόμενες γενιές…».

Ως προς την εσωκομματική κούρσα για την εκλογή προέδρου του κόμματος στις 10 Σεπτεμβρίου, ο Ευ. Τσακαλώτος, μίλησε για την «ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου του κόμματος, με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον έως το 2026, που θα το υπηρετήσουμε όλες και όλοι, με σεβασμό στην άλλη άποψη, τα όργανα, των αποφάσεων και της συλλογικής δράσης».

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, πρόσθεσε, «οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε την ταυτότητά μας και τις κοινωνικές μας αναφορές με θεματικές ομάδες καθημερινής δουλειάς μυρμηγκιού σε πολλούς χώρους…», σημειώνοντας εμφατικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σηκώνει το γάντι στον κ. Μητσοτάκη που θεωρεί ότι ξεμπέρδεψε με την Αριστερά, η οποία θα είναι παρούσα γιατί οι πολιτικές του και της δεξιάς γενικότερα παγκοσμίως, συνεχίζουν να εμβαθύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, τα οικονομικά προβλήματα αλλά και τις μειωμένες προσδοκίες στη νέα γενιά για τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων και  της παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα χρηματοδοτεί ένα σοβαρό σύστημα Υγείας και δημόσιας Παιδείας… ».

Αναφερόμενος στην πρόκληση της Αριστεράς τα επόμενα χρόνια, επισήμανε ως βάση την αξιοπιστία και την ενότητα, με συλλογικότητα και συνεργασία, ξεκαθαρίζοντας  -όπως ανέφερε- «τα πιστεύω, τις αξίες και τις προτάσεις σου στη μεγάλη μάζα του κόσμου που υποφέρει από τις πολιτικές σε ένα νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα…».

Τέλος, ως προς τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και τις Eυρωεκλογές του 2024, ο κ. Τσακαλώτος τάχθηκε «υπέρ των συμμαχιών και με άλλα κόμματα, αφού προηγουμένως έχει ορίσει  ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το σχέδιό του για την οικονομία και την κοινωνία…», εκτιμώντας μάλιστα πως «υπάρχουν ήδη σχήματα στις Περιφέρειες και τους Δήμους, που μπορούν να πάνε καλά εκλογικά…», αλλά με την επισήμανση ότι πρέπει να ξεκινήσει από τώρα ο σχεδιασμός για τις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Να σημειωθεί ότι, της συνέντευξης Τύπου, προηγήθηκε  σύντομη ξενάγηση του κ. Τσακαλώτου σε κεντρικά σημεία της πόλης, από στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία των σημαντικών μνημείων-προτομών του στρατηγού Στέφανου Σαράφη στην κεντρική Πλατεία Ηρών Πολυτεχνείου και των 5 ΕΠΟΝιτών στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr