Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας στην Ιταλία

0 476

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+KA2 με τίτλο “Shape the Future Teacher” («Διαμορφώνοντας το Δάσκαλο του Μέλλοντος»), εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας επισκέφθηκαν την πόλη Πάρμα της Ιταλίας όπου πραγματοποιήθηκε η 4 η δια ζώσης συνάντηση από 19-23 Σεπτεμβρίου 2022.

Σ΄ αυτή τη συνάντηση εκτός από το σχολείο υποδοχής Liceo Scientifico Attilio Bertolucci, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από σχολεία της Ισπανίας, Γαλλίας και Πορτογαλίας.

Στόχος ήταν η ανάπτυξη δεξιοτήτων ώστε μέσω καινοτόμων μεθόδων στην εκπαίδευση, οι μαθητές να γίνουν πιο δυνατοί, ενεργοί, αφοσιωμένοι, ψηφιακοί πολίτες.

Ταυτόχρονα οι επισκέψεις και ξεναγήσεις (Δημαρχείο, Πανεπιστήμιο, ιστορικά/πολιτιστικά/ θρησκευτικά αξιοθέατα της Πάρμα και της γύρω περιοχής, εργαστήριο παρασκευής parmigiano), εκτός από μια ενδιαφέρουσα γνωριμία με τον τόπο συνέβαλαν στους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που ήδη έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των εκπαιδευτικών των πέντε χωρών.

Ο ιταλικός τύπος σε δημοσίευμά του σχολίασε θετικά την παρουσία των εκπαιδευτικών στην Πάρμα και επιβράβευσε για την προσφορά του προγράμματος Erasmus+ Shape the Future Teacher όλους τους εταίρους.

https://parma.repubblica.it/cronaca/2022/09/22/news/docenti_europei_a_parma_cosi_la_scuola_si_riapre_agli_scambi_internazionali-366768392/

Επιπλέον τέθηκαν οι βάσεις για την 5 η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία το Νοέμβριο 2022.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.