Επιλεκτική χιονοκακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

0 1.675

Πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα κινηθούν προς την χώρα μας και θα φέρουν το Σαββατοκύριακο την πρώτη αξιόλογη χειμωνιάτικη χιονοκακοκαιρία για τις ανατολικοπροσήμενες περιοχές .

Meteo24News.gr

Κατά την διάρκεια του Σαββάτου τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στην ανατολική Θεσσαλία την Εύβοια την ανατολική Στερεά καθώς και στα νησιά του ανατολικού και νότιου Αιγαίου . Στην Θεσσαλία αναμένουμε ,σύμφωνα και μετα σημερινά μετεωρολογικά στοιχεία χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με υψόμετρο 100 μέτρων ενώ στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια χιονοπτώσεις θα σημειώνονται ακόμα και σε περιοχές με υψόμετρο 200-300 μέτρων.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου και χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν σημαντικά και θα φτάνουν τα 8 και τοπικά και τα 9 beaufort ,κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία σε κάθετη πτώση από βορρά προς νότο δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά τους 6 βαθμούς στα δυτικά τους 9-10 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 10-13 βαθμούς Κελσίου.

 

Επιμέλεια: Βαρατάσης ΧρήστοςMeteo24News.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr