Επικίνδυνες “ζούγκλες” στην Καλαμπάκα

0 1.030

Σημεία με πολλά χόρτα, τα οποία αποτελούν μέσα στο καλοκαίρι μεγάλο κίνδυνο για πρόκληση καταστροφών σε περίπτωση φωτιάς υπάρχουν στην πόλη μας.

Ξεκινώντας από την είσοδο της πόλης μας μπορεί κάποιος να δει πολλά από αυτά τα σημεία τα οποία έχουν ιδιοκτήτες και άλλα όχι.

Ο Δήμος Μετεώρων έβγαλε σχετική ανακοίνωση καλώντας τους ιδιοκτήτες να πράξουν υπεύθυνα και να καθαρίσουν τους χώρους τους, όπως και ο Δήμος οφείλει ( αρμόδια υπηρεσία ) να καθαρίσει τους χώρους αρμοδιότητας του.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Δήμος Μετεώρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, από 1-5-2021 έως και 31-10-2021, καλεί όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων κοινοτήτων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Η υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων προκύπτει από την υπ’ αριθ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ Β’ 1346/25.4.2012) όπου ρητά αναφέρεται ότι:

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων αναφορικά με τον καθαρισμό των οικοπέδων, αυτοί θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις σχετικές ποινικές διαδικασίες και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Καθαρίζουμε τα οικόπεδά μας και δείχνουμε έμπρακτα ότι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Μειώνουμε τις πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιάς και των επιπτώσεών της σε περίπτωση που προκληθεί, κρατώντας το Δήμο μας καθαρό και ασφαλή!

Προφυλάσσουμε τις περιουσίες και τις ζωές μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.